64 yaşındaki Taekwondo hocasının hayali şampiyonlar yetiştirmek - Son Dakika
Güncel

64 yaşındaki Taekwondo hocasının hayali şampiyonlar yetiştirmek

Çankırı'da gençlere taş çıkartan 64 yaşındaki Taekwondo sporcusu, eğitim verdiği çocukların şampiyon olabilmesi için mücadele veriyor. Veysel Elmas, yaklaşık 80 öğrenciye hızlı ve dinç Taekwondo hareketleriyle eğitim verirken, öğrencilerinin spor hayatı dışındaki sorunlarına da çözüm buluyor. Elmas, yetiştirdiği sporcuların şampiyonalardan birinci olarak Türk bayrağını dalgalandırmalarının hayalini kuruyor.

26.02.2024 09:51  Güncelleme: 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- 64 yaşındaki tekvando hocasının hayali şampiyonlar yetiştirmek

ÇANKIRI - Çankırı'da gençlere taş çıkartan 64 yaşındaki tekvando sporcusu Veysel Elmas, eğitim verdiği çocukların şampiyon olabilmesi için mücadele ediyor.

Çankırı'da genç sporcular için kolları sıvayan ve çalışmalarını sürdüren 64 yaşındaki tekvando sporcusu Veysel Elmas, yaklaşık 80 öğrenciye hızlı ve dinç tekvando hareketleriyle eğitim veriyor. Öğrencilerinin spor hayatı dışındaki sorunlarına da çözüm bulan Elmas, şampiyon olabilmelerinin hayalini kuruyor. En büyük hayalinin yetiştirdiği sporcuların şampiyonalardan birinci olarak Türk bayrağını dalgalandırmaları olduğunu söyleyen Elmas, eğitim verdiği çocukların çok yetenekli olduklarını ifade etti.

"Bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı dünya çapında duyurmak en büyük hayalimiz"

Çocukların sporla sosyal yaşama da entegre olduğunu belirten Elmas, "Kurşunlu Gençlik Spor Tesisleri'nde 80'e yakın öğrencimize ders veriyorum. Bu sporumuz diğer sporlar gibi olmuyor. Dört ayda bir kemer sınavlarımız var. Sporcuların kırmızı kemere gelinceye kadar beceri ve yeteneklerini tespit ediyoruz. Eğer sporcu müsabıklık yapabilecekse müsabakalar için eğitimler veriyoruz. Teknik açıdan yetenekli ise pumseye yönlendiriyoruz. Şu anda gerçekten yetenekli öğrencilerimiz var. Beyaz kemer olmalarına rağmen çok yetenekliler, kendilerini de çok seviyorum. Bizim dersimize giren sporcularımızı kendi öz evladımız gibi görürüz. Hastalıkları, ruhsal durumları ve aile içi sorunları unutturuyoruz. Bazen dağılmış ve yıkılmış yuvalar oluyor. Çocuk çok pasif bir durumda olsa bile biz onu tekrardan hayata kazandırıyoruz. Maçlara ve turnuvalara gidince sporcumuz fiziki açıdan yeterli olmayınca maçı kaybedebiliyoruz. Ama kesinlikle o sporcumuzun üzerine gitmeden 'Bir dahaki maçı biz kazanacağız' diye motive ediyorum. Amacımız öncelikle edepli, ahlaklı ve sağlıklı sporcular, daha sonra da çocuklarımızın şampiyon olmaları. Bayrağımızı dalgalandırıp, istiklal marşımızı dünya çapında duyurmak en büyük hayalimiz" dedi.

64 yaşındaki Taekwondo hocasının hayali şampiyonlar yetiştirmek
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 64 yaşındaki Taekwondo hocasının hayali şampiyonlar yetiştirmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement