8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Siirt/bingöl - Son Dakika
Güncel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Siirt/bingöl

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Siirt Belediye Başkanvekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla terör mağduru, engelli ve 15 Temmuz'da valilik önüne gelen kadınları ziyaret etti.

09.03.2017 01:01

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Siirt Belediye Başkanvekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla terör mağduru, engelli ve 15 Temmuz'da valilik önüne gelen kadınları ziyaret etti.

Taşkın, gün boyu belediye tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen çeşitli etkinliklere katıldı.

Etkinliklerin ardından 15 Temmuz gecesi Siirt Valiliği önüne gelen biri özürlü 7 çocuk annesi Hatice Pelen'ni Bahçelievler Mahallesindeki evinde ziyaret etti. Eşi geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Hatice 15 Temmuz günü darbecilere karşı durmak için çocuklarıyla birlikte meydan geldiğini ifade eden Taşkın, Hatice'nin Siirt için artık kadın mücadelesindeki sembol olduğunu söyledi.

Taşkın, Hatice'nin 15 Temmuz günü ve Demokrasi Nöbetleri'nden çekilmiş fotoğrafların yer aldığı albüm ve bir demet çiçek hediye etti.

Taşkın, ardından Tınaztepe Mahallesi Tillo caddesinde Şırnak'taki terör olaylarından dolayı evini terk etmek zorunda kalan ve Siirt'te yerleşen Amail Üce'yi evinde ziyaret etti.

Devletin tüm imkanlarıyla terör mağdurların yanında olduğunu ifade eden Taşkın, belediye olarak terör mağdurlarına düzenli yardımda bulunduklarını belirterek "Şırnak'tan terör yüzünden evlerini terk edip kentimize gelen ailelere belediye olarak gıda, yakacak ve giyim yardımında bulunuyoruz. Ayrıca ihtiyacı olan ailelerimize yardımcı oluyoruz. Eşi daha önce geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Amail 4 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor. Bizde belediye olarak bugün yalnız olmadıklarını göstermek için kendilerini evlerinde ziyaret ettik." dedi.

Daha sona Doğan Mahallesi'ne geçen Taşkın, 3 çocuğu engelli 5 çocuk annesi Taybet Bal'ı ziyaret ederek 8 Mart dünya kadınlar günün kutladı.

Taybet'in çocuklarıyla yakından ilgilenerek çocuklara oyuncak dağıtan Taşkın, ailelerin sıkıntılarını dinlediklerini ve ailelerin bazı talepleri olduğunu onların bir an önce giderilmesi için ilgili kumlara talimat verdiğini kaydetti.

Taşkın sokakta oyun oynayan çocuklarla sohbet ederek oyuncak dağıttı.

***

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, kent merkezinde kadınlara karanfil dağıttı.

Genç Caddesi'ndeki Saat Kulesi önünde bir araya gelen Barakazi, Çapak ve Engin, yoldan geçen kadınlara karanfil hediye etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, burada yaptığı açıklamada, kadınları hatırladıklarını ve düşündüklerini belirtmek amacıyla karanfil dağıttıklarını söyledi.

Kısa sürede 500 karanfil dağıttıklarını aktaran Engin, kadın haklarının hiçbir şekilde ödenmeyeceğini sözlerine ekledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Siirt/bingöl
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Siirt/bingöl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement