90 Bin Şehide 90 Bin Fidan Projesi - Son Dakika
Güncel

90 Bin Şehide 90 Bin Fidan Projesi

90 Bin Şehide 90 Bin Fidan Projesi

Proje kapsamında, Şarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen 90 bin asker için hatıra ormanı oluşturuldu

01.07.2013 12:13

Sarıkamış ilçesinde "90 bin Şehide 90 bin Fidan" projesi kapsamında Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen 90 bin asker için hatıra ormanı oluşturuldu.

Sarıkamış Gönül Dostları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hayata geçirilen proje kapsamında İstanbul, İzmit, Sakarya, Kocaeli ve Samsun'dan gelen 100 Sarıkamışlı, Soğuksu mevkisinde bir araya geldi.

Belediye Başkanı Nevzat Özbilen, fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, Sarıkamış adına yapılan tüm etkinliklere destek vermeye hazır olduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Sarıkamış Gönül Dostları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Karataş da ülkenin her tarafından akrabası olan insanlar bulunduğunu ve bunların birleştirilmesi gerektiğini dile getirerek, "Bu işin başlangıcı mayası atılmıştır. Sarıkamış halkına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Dernek yöneticilerinden Kocaeli sorumlusu Ayhan Döşkaya da, "90 bin Şehide 90 bin Fidan organizasyonu başlattık. Gurbetteki Sarıkamışlılar olarak biz buradaki şehitlerin manevi huzuruna geldik. Buradaki o kokuyu almaya, şehit oldukları yerde manevi duyguları paylaşmaya geldik" dedi.

Konuşmaların ardından alana sembolik olarak 90 fidan dikildi.

Törene, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik ve AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Mustafa Yurt da katıldı. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 90 Bin Şehide 90 Bin Fidan Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement