97. Dönem Kaymakamlık Kura Töreni - Son Dakika
Güncel

97. Dönem Kaymakamlık Kura Töreni

97. Dönem Kaymakamlık Kura Töreni

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Vatandaşlarımızın provokatörlerin tuzağına düşmemesi, bölücü ve yıkıcı oyunlara alet olmaması için hep birlikte dikkatli olmalıyız."

17.07.2012 19:22

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Vatandaşlarımızın provokatörlerin tuzağına düşmemesi, bölücü ve yıkıcı oyunlara alet olmaması için hep birlikte dikkatli olmalıyız. Bu milletin birbirine düşmesinden, ayrışmasından menfaat bekleyen iç ve dış mihraklara, merkezlere, örgütlere karşı uyanık ve tedbirli olmak durumundayız" dedi.

Kaymakam adaylığı sınavını kazanan ikisi bayan 61 kişinin görev yapacağı yerler, TOBB konferans Salonu'nda düzenlenen '97. Dönem Kaymakamlık Kura Töreni'nde belli oldu. Törene, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Abdülkadir Aksu, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile milletvekili, bürokrat ve çok sayıda kaymakam adayı yakını katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Şahin, "Bakanlık tarafından uzun yıllardır devam eden köklü bir uygulama olarak kaymakamların seçilmesi ve yetiştirilmesinde son derece titiz davranılıyor. Bütün gayretler, Türk kamu yönetiminde merkez ve taşranın en iyi kamu yöneticilerini yetiştirmek için" ifadelerini kullandı. Kaymakamların bundan sonra görev yapacağı ilçelerde, genel idarenin başı ve sorumlu amiri, emniyet ve asayişin, kamu düzeninin sağlayıcısı, kamu hizmetlerinin koordinatörü, ekonomik ve sosyal kalkınmanın yönlendiricileri olacağını kaydeden Bakan Şahin, "Kaymakamlar, kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde sunumunda, kamu yönetiminin taşradaki öncü gücü olacak" dedi.

Vatandaşların devletin kendisine bakan yüzü olarak kabul ettiği mülki idare amirlerinden beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu vurgulayan Bakan Şahin, "Kaymakamlar görev yaptığı yerlerde beklentileri en üst seviyede karşılamalı, millete efendilik değil, hizmetkarlık yapma anlayışında olmaları gerekir" diye konuştu.

Şahin, kaymakamlığın idarecilik mesleğinin ve mülki idare amirliğinin esasını oluşturduğunu söyleyerek, "Bakanlığın en önemli görevi Türkiye'nin emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, mülki idare amirlerinin de asli görevi bulundukları yerlerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, emniyet ve asayişi temin etmek" dedi. Bakan Şahin, genç kaymakamlardan da güvenlik alanındaki temel kriterleri gözetmelerini, yürütülen proje ve uygulamaları yakından takip etmelerini beklediklerini vurguladı.

KAYMAKAM ADAYLARINA ÇAĞRI

Genç kaymakamlardan ilçelerinde devam eden kırsal kalkınma projesi olan KÖYDES'e gereken önemi vermeleri gerektiğini belirten Şahin, kaymakamlardan eksik kalan işlerin yatırımların bir an önce tamamlanması için gayret göstermelerini istedi. Şahin, "Öncelikle sizlerden isteğimiz görev, yaptığınız yerlerde bütün vatandaşlarımızı din, dil, kültür ve etnik köken ayrımı yapmadan kucaklamanız ve onlara devletimizin sıcak yüzünü mutlaka hissettirmenizdir" dedi.

Vatandaşların arasında birlik ve beraberliği, kardeşliği pekiştirmek ve toplumuzda huzur ve güveni sağlamlaştırmak için uğraş vermeleri gerektiğini ifade eden Şahin, "Milletimizin arasına atılmış nifak tohumlarını ayıklamanız ve milletimize kurulan tuzaklar hususunda hassasiyet içinde olun. Devletimiz, tarihinde ilk defa ötelenmiş veya mağdur edilmiş vatandaşlarının sorunlarıyla yüzleşmekte ve bu sorunları çözme gayreti göstermektedir. Hiç bir ayrıma gitmeden herkesi bu yüce devlet, kucaklamaya çalışıyor. Vatandaşlarımızın provokatörlerin tuzağına düşmemesi, bölücü ve yıkıcı oyunlara alet olmaması için hep birlikte dikkatli olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Milletin birbirine düşmesinden, ayrışmasından menfaat bekleyen iç ve dış mihraklara, merkezlere, örgütlere karşı kaymakamlara uyanık ve tedbirli olmaları gerektiğini söyleyen Şahin, "Onların hain emellerine karşı sizler, herkese devletin sıcak yüzünü, adil ve çağdaş yüzünü gösteriniz. Ayrımları, ayrıcalıkları ortadan kaldırınız ve herkesle birlikte bir ortak gücü bulunduğunuz yerde ilçede oluşturunuz" dedi.

Temel hak ve hürriyetlerin evrensel standartlara ulaştırılmasının temel amaçları olduğunu belirten Bakan Şahin, "Bu konuda önemli yasal düzenlemeler geçtiğimiz yıllarda yapıldı ve yapılmaya devam ediyor" dedi. Hiçbir şekilde işkenceye ve kötü muameleye müsamaha edilmemesini isteyen Şahin, "Mülki idare amirlerimiz, meydana gelebilecek her türlü insan hakları ihlali iddialarını derhal inceleyerek sonuçlandıracaklar ve bu konunun devamlı takipçisi olacaklardır" diye konuştu.

Gerek merkezi idareden gerekse il özel idarelerinden tahsis edilen kaynakların yerel ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olarak etkin ve verimli kullanılmasının önemini vurgulayan Şahin, bu kapsamda gereksiz ve lüks olarak algılanabilecek her türlü harcamadan kaçınılması gerektiğini belirtti.

Kaymakamların görev yapacakları yerlerdeki fakir ve muhtaç vatandaşlara yönelik yardımların amacına uygun şekilde kullanılması konusunda büyük özen göstermesi gerektiğini kaydeden Şahin, "Toplumun en mağdur kesimi olan çocuklarımıza, kadınlarımıza, yaşlılarımıza ve özürlülerimize hatta zaman zaman gözardı edilen cezaevlerine düşenlerin geride kalanlarına sahip çıkınız. Onların her türlü ihtiyaçlarıyla yakından birebir ilgileniniz. İlçenizdeki hanelerin durumunu kendi haneniz gibi biliniz. Çünkü biz hiç bir vatandaşımızın kendisini yalnız hissetmesini istemiyoruz, devletin sıcak elini vatandaşımıza uzatacak ve hissettirecek olan kişiler mahalinde görev yapan sizlersiniz" dedi.

Ardından kura çekimi yapıldı ve 61 kaymakam adayının görev yapacağı yerler belirlendi. Daha sonra kaymakam adaylarına Şahin ve törene katılan diğer protokol tarafından sertifikaları verildi.

Kaymakam adayları kura töreninde heyecanlı dakikalar yaşadı. Bazı kaymakam adayları törene çocuklarıyla katılırken, kura sonuçlarının belli olmasından sonra kaymakam adayları sevinçlerini yakınlarıyla paylaştı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 97. Dönem Kaymakamlık Kura Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement