AB Bakanı Çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı Çavuşoğlu Açıklaması

AB Bakanı Çavuşoğlu Açıklaması

"(23 ve 24. fasıllar) "Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin blokajını kaldırmak, Avrupalı dostlarımıza yani Fransa'ya, Almanya'ya düşer"

05.02.2014 19:01

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, 23 ve 24. fasılların Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından bloke edildiğini hatırlatarak "Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin blokajını kaldırmak, Avrupalı dostlarımıza yani Fransa'ya, Almanya'ya düşer" dedi.

Çavuşoğlu, AB Bakanlığı'nda Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı Yusuf Yazgan'ı kabul etti.

Kabulde Türkiye-AB ilişkilerini değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, bu yılın AB-Türkiye ilişkileri açısından çok verimli geçmesini arzu ettiğini, bu süreçte Türkiye'nin de kendi üzerine düşenleri en iyi şekilde yapmasının ve reformlara devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çavuşoğlu, AB ile müzakere sürecinde ihtiyaç duyulan önemli dinamiklerden birinin sivil toplum kuruluşları olduğunu belirterek, "Türkiye'de, AB sürecini benimseyen, özümseyen dinamik bir sivil toplumumuz var" ifadesini kullandı.

Kabulde, bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyaretine ilişkin sorusu üzerine, ikili görüşmelerde 23. ve 24. fasılların açılmasının ele alındığını bildiren Bakan Çavuşoğlu, "Bu fasılların açılmasına ilişkin kararlılığı, görüştüğümüz liderlerde de gördük" diye konuştu.

Çavuşoğlu, 23. ve 24. fasılların GKRY tarafından bloke edildiğini hatırlatarak "Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin blokajını kaldırmak Avrupalı dostlarımıza yani Fransa'ya, Almanya'ya düşer. Somut adımların atılması için bu blokajın kaldırılması lazım" değerlendirmesini yaptı.

-AB'nin çifte standardına karşı uyarılar-

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu ise AB'nin Türkiye'ye çifte standart uygulamasına karşı uyanık olunması gerektiği uyarısında bulunarak " Mısır, Suriye konularında insan haklarının merkezi olan Batı'nın çifte standardını görüyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin hak ettiği kazanımlara ulaşmak için gece gündüz çaba sarf edilmesi gerektiğini belirten Gündoğdu, "Batı'nın Türkiye'ye şaşı bakabilme ihtimalinin de gündemde tutulması gerektiğine" dikkati çekti.

Gündoğdu ayrıca Türkiye'nin demokrasi yolundaki ilerleyişinin, iç sorunları ne olursa olsun devam etmesi gerektiğini vurguladı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Bakanı Çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement