AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış'ın Kabulü - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış'ın Kabulü

Bağış, Enbe Orkestrası şefi Behzat Gerçeker'i kabul etti Egemen Bağış: "Suriye'de, Mısır'da olaylar içimizi burksa da Türkiye'nin kültürde ve sanatta attığı adımların, Türkiye'nin mesajlarını dünyaya duyurması adına da önemli bir rolü var"

22.08.2013 17:21

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, " Suriye'de, Mısır'da olaylar içimizi burksa da Türkiye'nin kültürde ve sanatta attığı adımların, Türkiye'nin mesajlarını dünyaya duyurması adına da önemli bir rolü var" dedi.

Bağış, Enbe Orkestrası şefi Behzat Gerçeker'i kabul etti.

Bakanlığın Ortaköy Ofisi'nde basına kapalı gerçekleştirilen kabulün başında, basın mensuplarının fotoğraf ve görüntü almasına izin verildi.

Kabulde konuşan Bağış, Behzat Gerçeker'in, Türkiye'nin AB standartları üzerinde gurur kaynağı olan Enbe Orkestrası'nın kurucusu ve yönetmeni olduğunu söyledi.

Bağış, Gerçeker'in AB üyesi ülkelerde çok önemli projeleri olduğunu belirterek, Türkiye'nin Avrupalı kimliğini ispat etmek adına Bakanlığın çabalarına çok büyük katkıları olduğunu dile getirdi.

Kabulde, Gerçeker'in bazı yeni projeleriyle ilgili bilgi vereceğini aktaran Bağış, şunları kaydetti:

"Suriye'de, Mısır'da olaylar içimizi burksa da Türkiye'nin kültürde ve sanatta attığı adımların, Türkiye'nin mesajlarını dünyaya duyurması adına da önemli bir rolü var. Behzat bey de bu sosyal sorumluluk bilinci içerisinde, her projesinde o konuları gündeme taşıyor. Kendisine de bu yüzden müteşekkirim. Özellikle Türkiye'nin istikrarına verdiği önem, Türkiye'nin birlik ve beraberliğine verdiği önem, örnek duruşu bizim her zaman takdir ettiğimiz bir yaklaşımdır. Kendisine de şükranlarımı sunuyorum."

"İyi hissetmiyorum ama müziklerimizi müzikseverlere sunmaya çalışıyoruz"

Behzat Gerçeker de Bakan Bağış'a kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti.

Gündemde Mısır ve Suriye'nin olduğunu dile getiren Gerçeker, "İyi hissetmiyorum ama elimizden geldiğince sanatımızı da müziklerimizi de müzikseverlere sunmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz" dedi.

Avrupa'daki konser programlarına ilişkin bilgi veren Gerçeker, 26 Eylül'de de Harbiye Açık Hava Sahnesi'nde Alessandro Safina ve Meyra ile sahne alacaklarını kaydetti.

Gerçeker, amaçlarının genç müzisyenleri müziksevelerle tanıştırmak olduğunu anlatarak, "Yurt dışı konserlerimizde de Türkiye'yi elimizden geldiğince orada gösterebilmeyi amaçlıyoruz. Huzurunuzda Bakanımıza vermiş olduğu destek için de çok teşekkür ederim. Konserimizde kendisini de ağırlamaktan büyük keyif duyarız" diye konuştu.

Kabulde, eski Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden de hazır bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış'ın Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement