ABD Askerine Çuval Şoku - Son Dakika
Güncel

ABD Askerine Çuval Şoku

ABD Askerine Çuval Şoku

ABD'nin dev savaş gemisi Abraham Lincoln askerlerinin başına çuval geçirmeye çalıştılar.

17.07.2012 20:46  Güncelleme: 09:37

Antalya Limanı açıklarında demirleyen dünyaca ünlü uçak gemisi 'USS Abraham Lincoln'ün alışveriş için çarşıya çıkan askerlerine, İşçi Partili (İP) bir grup saldırdı.

SÜLEYMANİYE OLAYININ RÖVANŞINI ALMAK İSTEDİLER

Cumhuriyet Meydanı'nda gruplar halinde gezen Amerikan askerlerine yaklaşan 7 İP'li önce sözlü sataşmada bulundu, ardından yanlarında getirdikleri çuvalları ABD'li askerlerin kafasına geçirmeye çalıştı.

İP'lilere, Cumhuriyet Meydanı'nda güvenlik önlemi alan polis ekipleri hızla müdahale etti. ABD'li askerler uzaklaştırılırken askerlerin başlarına çuval geçirmek isteyen 7 İP'li gözaltına alındı.

BEŞ GÜN BOYUNCA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILACAK

ABD'li askerleri protesto eden grup, sorgulanmak üzere Yenikapı Polis Merkezi'ne götürüldü. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün, uçak gemisinin kentte bulunacağı 5 gün süresince işlek caddeler, alışveriş merkezleri ve eğlence mekanlarında geniş güvenlik önlemleri alacağı belirtildi. 

GEÇEN YIL DA BODRUM'DA

Geçen yıl aynı şekilde Bodrum'da bir Amerikan askerinin başına çuval geçirme eylemi, savcılık tarafından "şerefe karşı suç" ve "hürriyetinden yoksun bırakma" olarak nitelendirilmişti. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, gençlerin 16 yıla kadar hapsini istemişti.

Geçen yıl yapılan eylem, USS Ramage adlı savaş gemisinde görevli bazı Amerikalı askerlerin Bodrum'da dolaştığı sırada düzenlendi. Aralarında, "Bodrum Yurttaş İnisiyatifi", Türkiye Komünist Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin bulunduğu 15 kişilik grup, "Yankee go home", "Katil Amerika" sloganları atıp Jesus Salazar Munoz adlı bir askerin başına çuval geçirmişti.

Protesto ile ilgili Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı. İddianameye göre, Jesus Salazar Munozile ile asker arkadaşı, protestoya Bodrum'da gezerken yakalandı. Arkadaşı tıraş olmak için berbere giden Munozile, dışarıda beklemeye başladı. Bu sırada yanına gelen gençler, Munozile'in Amerikan gemisinden inip inmediğini sordu. Etrafını saran grubun, "Sizi ülkemizde istemiyoruz, Amerika insan öldürüyor, defolun gidin" demesi üzerine Munozile, kaçmaya başladı. Munozile'i yakalayan gençler başına çuval geçirdi.

ABD'nin 173. Hava İndirme Tugayı'na bağlı askerler, Süleymaniye'de Odierno komutasındaki operasyonla Türk askerlerini gözaltına almıştı. Başlarına çuval geçirilen 11 Türk askeri 60 saat alıkonulmuştu. Bu olaydan sonra, ülkesinin makamlarınca hakkında soruşturma açılmayan Odierno, birkaç yıl sonra Irak'taki Amerikan kuvvetlerinin komutanlığına getirilmiş, daha sonra da Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmıştı.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel ABD Askerine Çuval Şoku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement