ABD'nin Adana Konsolosu Espinoza, Diyarbakır'da - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Adana Konsolosu Espinoza, Diyarbakır'da

ABD\'nin Adana Konsolosu Espinoza, Diyarbakır\'da

ABD'nin Adana Konsolosu John Espinoza, Suriye'deki iç savaşta Türk halkının çok cömertçe 1 milyondan fazla Suriyeli'yi kabul ettiğini söyledi.

15.07.2014 19:33

ABD'nin Adana Konsolosu John Espinoza, Suriye'deki iç savaşta Türk halkının çok cömertçe 1 milyondan fazla Suriyeli'yi kabul ettiğini söyledi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetini (GGC) ziyaret eden Espinoza, GGC Başkanı Veysi İpek ile görüştü. Espinoza, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ABD için önemli bir partner olduğunu vurgulayarak, ABD, Almanya ve Hollanda ile Türk sınırlarını koruyan patriot füzelerini yerleştirmesinin Türkiye'ye önem verildiğinin göstergesi olduğunu belirtti.

Suriye'de devam eden iç savaşın Türkiye'nin güney sınırlarında zorluklar yarattığını kaydeden Espinoza, ABD'nin Suriyelilere insani yardım gönderdiğini bildirdi.

Espinoza, ''Suriye'deki iç savaşta Türk halkı çok cömert şekilde 1 milyondan fazla Suriyeli'yi kabul etti. Türkiye'nin bu konuda uzun süreli başarısı bizim için önemli. Çünkü bizim bu bölgede güçlü, istikrarlı, demokratik bir ortağımızın olması çok önemlidir'' dedi.

Irak'taki gelişmelere de değinen Espinoza, Irak hükümetine yeni bir lider seçmeleri yönünde baskı uyguladıklarını anlattı. Espinoza, "Demokrasi, istikrar ve barış ancak birleşik bir Irakla sağlanabilir. Irak'a yönelik tehditler var, o nedenle Irak halkı odaklaşmalı ve bütünleşmelidir" şeklinde konuştu.

IŞİD konusunda ABD'nin aldığı önlemleri de gündeme getiren Espinoza, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hiçbir şeyi ihtimal dışı bırakmadık. Hali hazırda atılması gereken adımlar var. Hem Irak hükümeti hem de güvenlik güçlerinin hareket içerisinde olması lazım. Irak'taki bir çok kimseyle temas halindeyiz. Bütün yelpazeyi kapsayacak şekilde siyasi liderler ile görüşüyoruz."

Barış ve çözüm süreci konusunun seçimler üstü bir mesele olduğunu vurgulayan Espinoza, en önemli konunun barış sürecinin kişilere bağlı kalmaksızın yürümesi olduğunu aktardı.

Türklerin ve Kürtlerin artık çatışmaların sona ermesini istediğini dile getiren Espinoza, insanların çatışmaların sona ermesini istediği müddetçe barış sürecinde de ilerleme olacağına dikkati çekti.

Diyarbakır'da Sur İlçe Belediyesi ile Dağkapı Meydanı'nda iftar vereceklerini söyleyen Espinoza, dinler arası dayanışmanın önemine değindi.

Geçmiş dönemlerde Müslüman ülkelerde görev yaptığını hatırlatan Espinoza, "Müslüman ülkelerde arkadaşlarımla daha iyi bir dayanışma için oruç tuttum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Adana Konsolosu Espinoza, Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement