ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler - Bitlis/ - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler - Bitlis/

Bitlis ve Tunceli'de bazı sivil toplum kuruluşları, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

07.12.2017 20:40

Bitlis ve Tunceli'de bazı sivil toplum kuruluşları, ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) öğrencileri, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki gösterdi. BEÜ önünde toplanan öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Muhammet Demir, her geçen gün İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrildiğini belirtti.

Avrupa'nın merkezinde Bosna'da yaşanan soykırım hafızalarda tazeliğini korurken Suriye'de insanlık dramı yaşandığını, Arakan'da kimyasal silahlarla çocuk ve kadınların katledildiğini, binlerce insanın da yerinden ve yurdundan ayrıldığını vurgulayan Demir, şöyle devam etti:

"Silahların menşei dünyanın kan emici vampirleri sömürgeci ülkeler arasında değişirken, ölenlerin hepsi savunmasız Müslümanlardır. Bir yandan gönül coğrafyamızda ölümler yaşanırken bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır. Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs'ümüzü işgalci İsraillilerin siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuşlardır. Bir eşkiya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam alemine hatırlatıyoruz."

Öğrencilerden Emre Çetiner ise Türkiye'nin din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edeceğini ifade etti.

Açıklamaya, AK Parti Bitlis Gençlik Kolları Başkanlığı ve Bitlisli gençler de destek verdi.

Ahlat ilçesinde Yukarı Çarşı Meydanı'nda bir araya gelenler adına açıklamayı okuyan Burak Ataş, Kudüs ve Filistin'in davasının sadece Filistinlilerin veya Arapların değil bütün Müslümanların davası olduğunu vurguladı.

Ataş, "Bugün Filistin topraklarında o toprakların bağımsızlığı, Kudüs'ün ve Mescidi Aksa'nın kurtarılması için mücadele eden bir tek kişi olmasa bile Müslümanların yine de bu davaya sahip çıkmaları gerekir. İslam bütün peygamberlerin ortak dini olduğuna göre Kudüs'teki eski peygamberlerden kalma eserlerin tümü İslami mirastır." dedi.

Tunceli

Tunceli'de de Belediye Konferans Salonu'nda bir araya gelen STK mensupları, Trump'ın kararını eleştirdi.

Grup adına basın açıklaması yapan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Tunceli Şube Başkanı Yaşar Sever, "Bilmelidirler ki Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs anadır. Kudüs, Müslümanların izzetidir, onurudur, şerefidir. Kudüs sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanların ortak davasıdır." dedi.

Her geçen gün yeni saldırılar yapıldığını vurgulayan Sever, "Şimdi de Kudüs provokasyonuna başladılar." ifadesini kullandı.

Sever, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Kadim olan bu topraklarda yüce Yaradan'ın nurunu tamamlayacağının bilincindeler ve bundan korktukları için her türlü alçakça girişimde bulunuyorlar. İşte bu yüzden hedef son kale olan ülkemiz, cennet vatanımız Türkiye'mizdir. Ey Sarı Saltuk'un, baba Mansur'un Ağu İçen'in torunları, ey Hacı Bektaşi Veli'nin gönül dostları, Ey Tuncelililer, artık iç kavgalardan ideolojik yaklaşımlardan sıyrılıp tehlikenin farkına varmamız gerekiyor. Türk milletine pranga vurmak isteyenlere karşı inadına diri olmamız lazım. Şeytanın en büyük silahı olan yalan ve fitneye destek vermememiz lazım. İstikbalimiz ve istiklalimiz için geleceğimiz ve çocuklarımız için şanlı bayrağımızın dalgalanması için yapmamız gereken tek şey liderimizin etrafında kardeşcesine kenetlenmektir. Gelin canlar bir olalım diri olalım iri olalım."

Ağrı'da da Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Senatosu ile Diyanet-Sen Ağrı Şube Başkanı Yasin Çınar ayrı ayrı yazılı açıklama yaparak Trump'ın kararını protesto etti.

ABD\'nin Kudüs\'ü "İsrail\'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler - Bitlis/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in Başkenti' Olarak Tanımasına Tepkiler - Bitlis/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement