Açlık Grevindeki Başkana, Kılıçdaroğlu'ndan Destek Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Açlık Grevindeki Başkana, Kılıçdaroğlu'ndan Destek Ziyareti

Açlık Grevindeki Başkana, Kılıçdaroğlu\'ndan Destek Ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Ayaş İlçesi'nde yapılması planlanan sığınmacı kampına 'hayır' diyerek açlık grevi başlatan Belediye Başkanı CHP'li Ali Başkaraağaç ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Lütfi Bulut'a destek ziyaretinde bulundu.

23.10.2011 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Ayaş İlçesi'nde yapılması planlanan sığınmacı kampına 'hayır' diyerek açlık grevi başlatan Belediye Başkanı CHP'li Ali Başkaraağaç ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Lütfi Bulut'a destek ziyaretinde bulundu. Ziyarete Ankara Milletvekilleri İzzet Çetin ve Aylin Nazlıkaya da katıldı. Kılıçdaroğlu, Ayaş halkının istemediği bu projeyi ve halkın duyarlılığını TBMM'ye taşıyacaklarını ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açlık grevinin 7'nci gününde Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç'ı bugün saat 08.30 sıralarında çadırında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaret sırasında halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ayaş'a yapılacak olan sığınmacı kampı hakkında Kılıçdaroğlu'na bilgi veren Başkan Başkaraağaç şunları söyledi:

"Ayaş'a yapılacak bu projeyle kültür tamamen bozulacak. Ankara'nın gözde İlçelerinden biri olan termal kaynakları, tarihi geçmişi ve sebze ve meyve deposu olma özelliğiyle, doğasıyla anılan bir ilçenin dokusu değiştirilmekte. Kamuoyu yoklamalarında halkın yüzde 99'unun 'hayır' dediği bu kamp dayatılmayla yapılmak isteniyor. Ayaş Üniversiteler ile anılmak isteniyor. Ayaş'a sahip çıkmanız, yanımızda olmanız, Ayaş'ın sahipsiz olmadığını göstermiştir. Mülteci Kampı'nın yapılmaması için Meclis'te konunun gündeme alınmasını istiyoruz. "

Başkan Başkaraağaç, sığınmacı kampıyla ilgili belgeleri bir dosya eşliğinde Kılıçdaroğlu'na verdi.

KONUYU TBMM'YE TAŞIYACAĞIZ'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da, Başkan Ali Başkaraağaç'ın bu haklı eylemine destek verdiklerini, konuyu TBMM'ye taşıyacaklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Halkın duyarlılığına, bir Belediye Başkanı olarak sergilediğiniz tablo yeterince kamuyunun dikkatini çekmiştir. Halkın sesi olarak öncülük ediyorsunuz. Bilindiği üzere daha önce Suriye'den gelenler var. Kuzey Irak'tan gelen sığınmacılar var. Bunlar için sınır bölgelerinde kamplar oluşturuldu. Kaçak olarak gelenler var. Onlar için de belki kamp yapılması gerekir ama, bu kampların sınır bölgelerinde olmasında her zaman fayda var. Ayaş halkının istemediği bu projeyi ve halkın duyarlılığını Meclis'te Plan Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde dile getireceğiz. Konunun takipçisi olacağız."

Kılıçdaroğlu, Başkan Başkaraağaç'ın sağılığının etkilenmemesi için açlık grevinin bir an önce bitirilmesi gerektiğini de belirtti. - Ankara/ Ayas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Açlık Grevindeki Başkana, Kılıçdaroğlu'ndan Destek Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement