Adana Sağlık Turizm Derneği Başkanı Dr. Kemal Attila, sağlık turizmi kapsamında kente gelen yıllık 5 bin civarındaki hasta sayısını, 2020 yılında en az 25 bin kişiye çıkartmak için Adana Sağlık Turizmi Stratejik Planı hazırladıklarını söyledi.
Dünyada sağlık turizmi sektörünün 100 milyar doları aşan bir pazara sahip olduğunu belirten Dr. Kemal Attila, Türkiye'nin bu pastadan yüzde 2 oranında pay alabildiğini belirtti. Adana'da 2012 itibariyle 4 bin 394 kişinin sağlık turizmi kapsamında tedavi gördüğünü aktaran Dr. Kemal Attila, gelen kişilerin ağırlıklı olarak göz, onkoloji ve ortopedi branşlarına yöneldiğini açıkladı. Kentin, kardiyoloji, diş, plastik ve beyin cerrahi alanında da sağlık turizmi kapsamında gelenlere hizmet verdiğini bildiren Attila, "2012 yılında 4 bin civarında olan hasta sayısı, hazırladığımız stratejik plana göre 2020 yılında 25 bin 515 kişiye ulaşacak gibi görünüyor" dedi.
CARİ AÇIK VURGUSU
Ortadoğu'ya yakınlığı, iklimi ve coğrafi konumu nedeniyle Adana'nın sağlık turizminde İstanbul ve İzmir'in ardından en önemli destinasyonlardan birisi olduğunu vurgulayan Dr. Kemal Attila, şunları kaydetti:
"Sağlık turizminin yüksek katma değer yaratması ve sağladığı gelir artışının yaygınlığı, kent gelişiminde mutlaka önemsenmelidir. Bu konuda, özel sağlık kesiminin desteklenmesi yanında, kamu, özel kesim ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği başarı için ön şarttır. Adana'da yaklaşık 7 bin yatağımız var. Kapasite olarak kamu hastaneleri yüzde 100'e yakın, özel hastanelerde yüzde 60- 70 doluluğa sahip. Sağlık turizmi için hasta alma kapasitesi ve kalitesi var. Dünyada o yöre veya ülkede yaşayan kişi başına düşen yatak sayısı 360 iken bu sayı Avrupa için 590, Türkiye geneli için 248, Adana için ise 285'tir. Bu verilerden hareketle, Avrupa Birliği normlarında sağlık hizmeti sunulabilmesi için Adana'da 6 bin 369 ek yatağa gereksinim vardır. Kentimizde 2014 yılı içinde inşaatı başlatılan bin 550 yataklı Adana Şehir Hastanesi bu açığı belli bir düzeyde karşılar ama açık var. Hazırladığımız 'Adana Sağlık Turizmi Stratejik Planı 2014-2020 Çalışması' ile tüm paydaşlara düşenler ve hedefler ortaya konuldu. Sağlık turizmi pastasından ne kadar çok pay alınırsa bu çok önemlidir. Çünkü sağlık turizmi kapsamında elde edilecek kazanç, cari açığın da azalmasına katkı koyar."
Son Dakika › Güncel › Adana'da Sağlık Turizmi Atağı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?