Adıyaman - Bakan Özak: Yüzme Okullarda Ders Olmalı - Son Dakika
Güncel

Adıyaman - Bakan Özak: Yüzme Okullarda Ders Olmalı

Adıyaman - Bakan Özak: Yüzme Okullarda Ders Olmalı

Şikeye Ağır Cezalar Geliyor

29.06.2010 18:43

ŞİKEYE AĞIR CEZALAR GELİYOR

SPORDAN Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye'de 28 yaş altı 40 milyon kişi bulunduğunu ve sporun bu anlamda büyük bir zenginlik olduğunu belirterek, her il, ilçe ve beldeye havuzlar yapılıp, çocuklara yüzmenin öğretilmesini isteyerek, "Çocuklarımızın yüzme öğrenmesi gerekir. Hatta, yüzme okullarda ders olmalı. Almanya'da, Finlandiya'da yüzme bilmeyen öğrenciler sınıf geçemiyor. Biz de sporla eğitimi yan yana yapmak zorundayız. Bunları yaparsak, daha iyi bir gençliğe sahip olur ve zararlı alışkanlıklardan kurtarmış oluruz" dedi. Başta futbol olmak üzere spor dallarında şike yapanlara yönelik ağır cezalar getirilmesi için yasal düzenleme yaptıklarını da söyleyen Bakan Özak, "Sporda şiddet ile ilgili yasayı değiştirdik ve Bakanlar Kurulunda imzalanıyor. Önümüzdeki günlerde komisyonlara gider ve Eylül'den sonra da meclise gelir" diye konuştu.

Bu yıl 5. kez düzenlenen ve 23 ilin katıldığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları için Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile birlikte Adıyaman'a gelen Devlet Bakanı Faruk Özak, ilk olarak kente 20 kilometre uzaklıktaki Ovakucak Köyü yakınlarındaki bin 200 dönümlük alana sahip olan Atatürk Baraj Gölü kıyısında incelemelerde bulundu. Bölgede yapılmak istenen yelkencilik, kano ve yüzme havuzlarıyla ilgili olarak Vali Yardımcısı Aydın Börü'den bilgiler alan Bakan Özak, "Burası çok güzel bir görünüme sahip bir merkez. Burada; yelkencilik, kano ve yüzme sporunun da gelişmesi açısından önemli tesisler yapılabilir. Özellikle bölgede yüzme için açık ve kapalı yüzme havuzları yapılmalı. Çocuklarımızın yüzme öğrenmesi gerekir. Her ile, her ilçeye, her beldeye yüzme havuzları yapmalıyız. Hatta yüzme okullarda ders olmalı. Örneğin Almanya'da, Finlandiya'da yüzme bilmeyen öğrenciler sınıf geçemiyor. Başta yüzme olmak üzere, diğer spor branşları da eğitimde de önemli bir yere sahip. Yani, sporla eğitimi yan yana yapmak zorundayız. 20 milyon gencimiz var, eksik olan spor tesislerini tamamlamak zorundayız. Spor tesislerimizi hızla tamamlamaya çalışıyoruz. Tüm illerimize spor tesisleri kazandırmaya çalışıyoruz. Gençlik merkezleri yapıyoruz. Satrançta, voleybolda, masa tenisinde, yüzmede, kısacası her branşta gelişmek yeni tesisler kazanmak zorundayız. Bunları yaparsak, daha iyi bir gençliğe sahip oluruz ve gençlerimiz, zararlı alışkanlıklardan kurtulur. Spor gençlerin, toplumların, ülkelerin gelişmesinde çok önemli bir yere sahip. Türkiye'de 28 yaş altı 40 milyon kişi var. Spor bizim için çok büyük bir zenginliktir" diye konuştu.

Burada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Özak, futbolda gündeme gelen şike iddialarıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini de ifade ederek, şunları söyledi:

"Bilindiği gibi şike ile ilgili olarak ilgili federasyonlar idari ceza verebiliyor. Adli ceza ile ilgili olarak bir düzenleme yok. Sporda şiddet ve düzensizlik il ilgili yasayı değiştirip Başbakanlığa yolladık, Bakanlar Kurulu'nda imzalanıyor. Önümüzdeki günlerde komisyonlara gider, Eylül'den sonra da meclise gelir. Şikeye ağır cezalar getirilmesini istiyoruz. İddaa gelirleri de kulüplerimiz için çok önemli. Ancak, kulüplerin geliri arttıkça gireri de artmamalı. Gelirin artması iyi ama giderin de artmaması gerekir. Bunun için de kulüp yöneticilerinin gelir gider dengesini çok iyi kurması gerekir. Bu konuda, kulüp yöneticilerine büyük görevler düşüyor. Kulüpleri yöneticilerin kendi iş yerleri gibi yönetmeleri ile borçlanmanın önüne geçileceği inancındayım."

Bakan Özak, konuşmasının ardından baraj gölünde spor yapılabilecek alanları gezdikten sonra, bölgede bulunan Gazihan Dede'nin türbesini de ziyaret etti. Özak, türbeye girişi sırasında gazetecilerin görüntü almamalarını isteyerek, "İbadet gizli yapılır" dedi.

İncelemelerini tamamlamasının ardından Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret eden Bakan Özak, çok sporun sağlık anlamına geldiğini belirterek, "Ne kadar çok spor yaparsak, o kadar az hasta oluruz" dedi.

Bakan Özak, ziyaretin ardından Valilik bahçesinde kurulan minyatür futbol, basketbol ve voleybol sahalarında spor yapan çocuklarla sohbet edip, topa vurdu. Futbol oynayan çocuklara vuruş teknikleri konusunda da bilgiler veren Bakan Özak, penaltı ve basketbol atışı yaptı.

GÖRÜNTÜ LİSTESİ

---------------------------------------

- Bakan'ın Atatürk Baraj gölünü izlemesi

- Bakanın tesis alanlarını incelemesi

- Bakanın türbeye girmesi

- Bakan Özak'ın açıklamaları

- Bakan'ın Adıyaman Vali'sini ziyareti

- Bakan'a verilen hediyeler

- Bakan Valilik bahçesinde kurulan tesiste spor yapan çocukları gezmesi

- Bakan'ın çocuklarla futbol, basketbol ve voleybol oynaması

- Genel ve detay görüntüler

(Haber: Hasan KIRMIZITAŞ- Fadıl BİNZET -Kamera: Mehmet SEZGİN -ADIYAMAN DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman - Bakan Özak: Yüzme Okullarda Ders Olmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement