AFAD Gönüllülerinin Tatbikat ve Eğitimleri Yerinde Gözlemlendi - Son Dakika
Güncel

AFAD Gönüllülerinin Tatbikat ve Eğitimleri Yerinde Gözlemlendi

Samsun Valisi Orhan Tavlı, AFAD gönüllülerinin tatbikat ve eğitimlerine katılarak yetkililerden bilgi aldı. 6 Şubat Depremleri Anma Programı Samsun'da sabah 04.17'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı ile başladı. Vali Tavlı, AFAD gönüllülerin tatbikat ve eğitimlerine katıldı ve araç ve ekipman sergisini gezdi.

06.02.2024 13:56  Güncelleme: 04:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AFAD gönüllülerinin tatbikat ve eğitimleri yerinde gözlemlendi

SAMSUN - Samsun Valisi Orhan Tavlı, AFAD gönüllülerinin tatbikat ve eğitimlerine katılarak yetkililerden bilgi aldı.

6 Şubat Depremleri Anma Programı Samsun'da sabah 04.17'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı ile başladı. Samsun Valisi Orhan Tavlı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yerleşkesinde AFAD gönüllülerin tatbikat ve eğitimlerine katıldı. Araç ve ekipman sergisini de gezen Vali Tavlı, yetkililerden bilgi aldı.

"Asrın felaketi, asrın dayanışmasına dönüştü"

AFAD'da düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi veren Vali Tavlı, "6 Şubat 2023'te 'asrın felaketi' olarak kayıtlara geçen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralı kurtulanlara da acil şifalar diliyoruz. Aziz Türk milleti, büyük Türk Devleti asrın felaketini 'asrın dayanışmasına' dönüştürdü. Bugün de Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde gönüllü eğitimlerine katıldık. Tüm Samsunlular ile beraber, akredite kurum ve kuruluşlarımız AFAD'ın koordinasyonunda hem tatbikatlar yapıyorlar hem de yeni gönüllülerimiz eğitim alıyorlar. Bir taraftan da sabah 04.17'den itibaren başlattığımız anma programımızı devam ettiriyoruz. Rabb'im tüm milletimizi bundan sonra gelebilecek afetlerden korusun" dedi.

Sergi, tatbikat ve eğitimlerin incelenmesinin ardından toplantı salonundaki anma programına geçildi. 6 Şubat Kısa Film Gösterisi ile başlayan tören 10 AFAD gönüllüsüne kimlik kartı teslimi ve hafif seviye arama kurtarma temsilcilerine teşekkür belgelerinin verilmesi ile devam etti.

Anma programları Samsun'da ikamet eden depremzedelerin ziyaret edilmesi ile gün boyunca devam etti.

Programlara ayrıca Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Cumhur İttifakı Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Bakçepınar, AFAD İl Müdür Vekili Nihat Seçgin, protokol üyeleri, STK temsilcileri ve gönüllüler katıldı.

AFAD Gönüllülerinin Tatbikat ve Eğitimleri Yerinde Gözlemlendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AFAD Gönüllülerinin Tatbikat ve Eğitimleri Yerinde Gözlemlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement