Afyonkarahisar'da Kız İmam Hatip Lisesi Protestosu - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Kız İmam Hatip Lisesi Protestosu

Afyonkarahisar\'da Kız İmam Hatip Lisesi Protestosu

Afyonkarahisar’da okullarının İmam Hatip Lisesine çevrilmesine protesto eden veli ve öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürümek istedi.

07.07.2014 15:31

Afyonkarahisar'da okullarının İmam Hatip Lisesine çevrilmesine protesto eden veli ve öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürümek istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ve bazı sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği eylemde, Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri ve velileri okullarının Kız İmam Hatip Lisesine çevrilmesini okul içerisinde yaptıkları basın açıklaması ile protesto ettiler. Çok sayıda kız ve erkek öğrenci ile birlikte velilerin katıldığı eylemde göstericiler adına basın açıklamasını Okul Aile Birliği Başkanı Sena Tanyel yaptı.

Basın açıklamasının ardından eylemciler 'Öğretmen Marşı'nı söyleyerek, alkışlar eşliğinde protestolarını sürdüler. Daha sonra eylemciler protestolarına İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde devam etmek isteyerek, yürüyüşe geçtiler. Okul bahçesi önünde gurubu durduran polis gurubun eylemlerinin yasal olmadığını bu nedenle son vermeleri gerektiğini belirttiler. Polis ve öğrenci velileri arasında yaklaşık 10 dakika süren pazarlık sonrası öğrencilerin trafiği aksatmadan, küçük guruplar halinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gitmelerine izin verildi. Yaklaşık 15 dakika yürüdükten sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen göstericiler burada slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldılar. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Kız İmam Hatip Lisesi Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement