Ağrı'lı Seyyahlara Katılım Belgeleri Takdim Edildi - Son Dakika
Güncel

Ağrı'lı Seyyahlara Katılım Belgeleri Takdim Edildi

Ağrı\'lı Seyyahlara Katılım Belgeleri Takdim Edildi

'Seyyah Ulu Çınarın İzinde Projesi'' kapsamında gezilere dahil olan gençlere Suat KILIÇ imzası olan katılım belgelerini takdim etti.

17.10.2012 17:34

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ''Seyyah Ulu Çınarın İzinde Projesi'' kapsamında Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, gezilere dahil olan gençlere Gençlik ve Spor Bakanı Suat KILIÇ imzası olan katılım belgelerini takdim etti.

Diyadin ve Doğubayazıt ilçelerinde gerçekleşen programlara Diyadin Kaymakamı Serdar ARSLANTAŞ, Doğubayazıt Kaymakamı Nurettin DAYAN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmetşafi ERİM, şube müdürleri Ahmet Alpaslan, Cemil Budak, Gençlik Liderleri Cevdet Erdoğmuş ve Yasin Yusuf YILMAZ, ilçe milli eğitim müdürleri,okul öğretmenleri ve gençler katıldı.

Katılım belgelerin ilk takdimi Diyadin ilçesinde gerçekleşti. Öğretmen evinde düzenlenen programda "Seyyah Ulu Çınarın İzinde" programı kapsamında Rize, Malatya ve Trabzon illerine giden gençlere katılım belgeleri takdim edildi.

Burada bir konuşma yapan il müdürü Mehmetşafi ERİM; Bu programın daha önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Gönül Köprüsü" adı altında başlamış olup, bugün farklı bir sürüm ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Seyyah Ulu Çınarın İzinde" olarak gerçekleşti.

ERİM sözlerine şöyle devam etti; "Projenin çocuk ve gençlerin ülkemizin farklı illerine seyahat ederek akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağladığını, kişisel ve sosyal gelişimlerinde, toplumsal ilişkilerini artırmalarında, kendilerini ifade etmelerinde, özgüven kazanmaları ve vizyon sahibi olmalarına önemli katkılar sağladığı düşüncesinde olduğunu belirtti. Çocuk ve gençlerin tarihinden ve kültüründen haberdar olması, bu topraklar uğruna verilen mücadeleleri bizzat görerek ve gezerek öğrenmesi, dünyanın başka hiçbir ülkesinde bulunmayan doğal, tarihi ve kültürel güzellikleri görmelerinin bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Diyadin Kaymakamı Serdar ARSLANTAŞ ise yapmış olduğu açıklamada;" Seyyah Ulu Çınarın İzinde" programının siz değerli gençlere çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bakanlığın hiçbir masraftan kaçınmayarak gezilere katılan çocuk ve gençlerin yol, yemek ve diğer tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, bu projede emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum dedi".

Konuşmalardan sonra Diyadinli genç seyyahlar katılım belgelerini Kaymakam ARSLANTAŞ, il müdürü ERİM, ve diğer katılımcılardan aldılar.

Doğubayazıt İlçe milli eğitim müdürlüğünde düzenlenen programda Doğubayazıt' lı seyyahlar da katılım belgelerini Kaymakam Nurettin DAYAN, il müdürü, ilçe milli eğitim müdürü, şube müdürleri ve diğer katılımcılardan aldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ağrı'lı Seyyahlara Katılım Belgeleri Takdim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement