Ahıska Türk'ü Asratov, Türkiye'nin Oş Fahri Konsolosu Oldu - Son Dakika
Güncel

Ahıska Türk'ü Asratov, Türkiye'nin Oş Fahri Konsolosu Oldu

BİŞKEK (A.A) Ahıska Türk'ü İbrahim Asratov'un, Kırgızistan'ın güneyindeki ikinci büyük şehri Oş'ta Türkiye'nin Fahri Konsolosu olarak tayin edildiği bildirildi.

26.08.2014 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİŞKEK Ahıska Türk'ü İbrahim Asratov'un, Kırgızistan'ın güneyindeki ikinci büyük şehri 'ta Türkiye'nin Fahri Konsolosu olarak tayin edildiği bildirildi.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, TİKA'nın Kırgızistan'ın güneyindeki çalışmalarını yerinde görmek amacıyla Oş bölgesini ziyareti kapsamında, Oş bölgesinde yaşayan Ahıskalı ve Karadeniz Türklerin temsilcileri ile bir araya geldi. Ahıskalılar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı görevine seçilmesinden dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını dile getirerek tebrik etti.

Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Raşat Şamilov'un da katıldığı görüşmede Büyükelçi Kılıç, Oş kentinde Türkiye'nin fahri konsolosluk müessesesinin kurulacağını hatırlatarak, bölgede yaşayan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve Ahıska Türkleri kökenli Kırgızistan vatandaşları ile ilgilenmesi için işadamı İbrahim Asratov'u Türkiye'nin Oş Fahri Konsolosluk görevine seçtiklerini bildirdi.

İşadamı Asratov, yaptığı konuşmada, "Türkiye Türk'ü, Ahıska Türk'ü arasında hiçbir fark yoktur, ikisi de aynı. Biz öz kardeşiz, bir annenin çocuklarıyız. Bir zamanlar biz, büyük aileden koptuk, bugün yeniden birlikteyiz. Türkiye Cumhuriyeti ve halkına var gücüm ile çalışacağım. Size çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Oş Bölge Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Kemal Karayev, bölgede kendi sorunlarını dinleyecek fahri konsolosluğun kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek büyükelçiye teşekkür etti. - Kırgızistan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahıska Türk'ü Asratov, Türkiye'nin Oş Fahri Konsolosu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement