AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat Açıklaması

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat Açıklaması

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, BDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Diyarbakır'ın gelişmesi önünde en büyük engel olduğunu belirtti.

28.09.2012 13:12  Güncelleme: 13:13

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, BDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Diyarbakır'ın gelişmesi önünde en büyük engel olduğunu belirterek, "Diyarbakır'ın bileziği, kadayıfı, surları, şairleri tanıtılacak. Diyarbakır 10 bin yıllık bir şehir, bunların olmasını istemiyorlar. Çünkü bunlar olursa şehre insanlar gelecek, yatırımlar olacak, şehir terörle anılmayacak ama bunu istemiyorlar" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın himayesinde, Atatürk Kültür Merkezi'nde 27-30 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen, "Diyarbakır Tanıtım Günleri" kapsamında Diyarbakır Valiliği, kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Milletvekilleri Oya Eronat, Cuma İçten ile Diyarbakır'da görev yapan kaymakamlar katıldı.

"DİYARBAKIR HEM DEĞERLERİ HEM DE BUNLARI OLUŞTURAN İNSANİ GÜCÜYLE BİR BÜTÜN"

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, toplantıda yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın adı ve algısının iyi bir şekilde ortaya konması gerektiğini belirterek, "Bu noktada bazı problemlerimizin olduğu da aşikar. Biz istiyoruz ki Diyarbakır'ı gerçek değerleriyle, olduğu gibi iyi bir şekilde insanlar algılayabilsin, anlayabilsin ve tanıyabilsin. Bu noktada tanıtım günlerinin önemli bir işlev gördüğüne inanıyoruz" dedi.

Diyarbakır'ın "33 medeniyeti aşkın bir medeniyet olduğunu" söyleyen Toprak, "10 bin yıl öncesinden bugüne kadar gelen tarihi değerlerin bugüne ulaştığı ve bunları oluşturan bir insani gücün, bunlara katkı sağladığını hep birlikte görüyoruz. Dolayısıyla Diyarbakır'ın dünya ölçeğinde surları ve burçları, iç kalesi, tarihi değerleri varsa bunların insanın katkısından uzak olarak gerçekleştirildiğini düşünmek mümkün değil. Yani Diyarbakır hem değerleri hem de değerlerini oluşturan insani gücüyle bir bütün diye düşünüyoruz. Acaba biz bunları olduğu şekliyle tanıtabiliyor muyuz, algılatabiliyor muyuz? Bu konuda önemli manada bir eksikliğimiz var. Son 30 yılda Diyarbakır'da oluşan terör olayları, şiddet hareketleri tüm bu değerleri gölgeliyor, üzerlerine bulutlu bir yüzey kaplanıyor ve gerçek görülemiyor" ifadelerini kullandı.

Toprak, Diyarbakır'a atandığında, 'neden Çorum'dan Diyarbakır'a gidiyorsunuz' diye eleştiride bulunulduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Aslında insanlar Diyarbakır'ın gerçek durumunu, tanımını bilemiyor. Şiddetle biliyorlar, zihinlerde ve ekranlardan kalanlar o yargıyı oluşturuyor. O yüzden bizim hakikaten çok çalışmamız gerekiyor. Diyarbakır çevresinde olanların lokal veya kısmi olduğunu İstanbul'da herhangi bir noktada olan terör saldırısı ya da asayişe konu olan bir olay ne ise, Diyarbakır'da, Batman'da, Siirt'te, Hakkari'de aynısının olduğunu Ankara'da da olabildiğini ifade etmek lazım. Yakın bir zamanda Kumrular'da bir olay oldu. Yani bu olay nedeniyle 'Ankara'ya hiçbir şekilde gitmeyelim, Ankara böyledir' gibi bir algı oluşturmuyor."

"ÇÖP TOPLAMASIYLA ÖVÜNEN BİR BELEDİYEMİZ VAR"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Diyarbakır'a valilik tarafından 14 kavşağın yapılacağını hatırlatarak, "Aslında kavşak yapmak devletin görevi değildir, bir belediyecilik hizmetidir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kavşak veya yol yapmıyor, yaptıkları sadece 'festival belediyeciliği', bir kaç tane sanatçı getirmek. Biz bunlara karşı değiliz. Sanatçı getirmek halkı eğlendirmek çok güzel bir şey ama belediyenin görevi önce halka hizmet; yol yapmak, kanalizasyon sorunlarını çözmek, park ve bahçeleri, yeşil alanları geliştirmektir. Bilboardlara asıyor, 235 tane 'kasis yaptık' diyor. Kasis yapmak bir şehirdeki ayıplardan biridir. Çünkü trafik kuralları vardır. Ancak yolların kenarlarına kasis yapılır, bu da övünülecek bir şey değildir. Adam bunun övünülecek bir mesele gibi anlatıyor. 14 tane kavşağa harcanacak parayla Diyarbakır'a ne biçim yatırımlar yapılır, yapmıyorlar. Bir de şu kadar ton çöp topladık diye övünüyorlar, toplama şehri çöp götürsün. Çöp toplamasıyla övünen bir belediyemiz var" diye konuştu.

"Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Diyarbakır'ın gelişmesi önünde en büyük engel" olduğunu belirten Eronat, "Çünkü Diyarbakır'ın güzel algılanmasını istemiyor. 'Diyarbakır Tanıtım Günleri' ayağında belediye yok, katılmadılar. Çünkü güzellikler var, Diyarbakır tanıtılacak, tanınacak. Diyarbakır'ın bileziği, kadayıfı, surları, şairleri tanıtılacak. Diyarbakır 10 bin yıllık bir şehir, bunların olmasını istemiyorlar. Çünkü bunlar olursa şehre insanlar gelecek, yatırımlar olacak, şehir terörle anılmayacak ama bunu istemiyorlar. Özellikle yapıyorlar ve güzel olan hiçbir şeye katılmıyorlar, güzel olan her şeyin karşısındalar" ifadelerini kullandı.

"DİYARBAKIR'IN TANITIMI NOKTASINDA AK PARTİLİ OLMAYAN BELEDİYELERİ BİR ENGEL OLARAK GÖRÜYORUZ"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ise, "Bugün Ankara'da çok güzel bir organizasyon yapılıyor. Esnaflarımız, iş adamları Diyarbakır'dan Ankara'ya geliyorlar ve çok önemli şeyler yapıyoruz ama maalesef biz burada Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ve yerel yöneticileri göremiyoruz. Bana bir şehir örneği gösterin ki bu tür organizasyonlarda mahalli idareler olmamış olsun. Diyarbakır'ın vizyonu ve tanıtımı noktasında Diyarbakır'daki AK Partili olmayan belediyeleri bir engel olarak görüyoruz. Bugünkü organizasyonda bunun bir ispatıdır. Biz bunu bir uyarı olarak halkımıza şikayet ediyoruz. Biz bu tür organizasyonlarda, Diyarbakır'daki mahalli idareleri hiçbir ayrım yapmaksızın yanımızda görmek istiyoruz, hodri meydan diyoruz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement