AK Parti İl Teşkilatlarından 27 Mayıs Darbesi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti İl Teşkilatlarından 27 Mayıs Darbesi Açıklaması

AK Parti İl Teşkilatlarından 27 Mayıs Darbesi Açıklaması

Adana, Mersin ve Osmaniye'de AK Parti il teşkilatları, 27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

27.05.2024 12:28

Adana, Mersin ve Osmaniye'de AK Parti il teşkilatları, 27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Ayşe Aktürk, parti binasında düzenlenen toplantıda, 27 Mayıs darbesiyle doğrudan millete savaş açıldığını söyledi.

Seçilmiş yöneticilerin hukuk dışı şekilde idam edildiğini belirten Aktürk, "İdam edilenler milletin vekilleri değil, bilakis demokrasi ve milli iradeye olan inançlarıyla Türk milleti olmuştur." dedi.

Mersin

AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir de teşkilat üyelerinin katılımıyla İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 27 Mayıs 1960 darbesiyle Türk demokrasisine "hançer saplandığını" söyledi.

Darbenin, vicdanlara, hukuka, tarihe ve insanlığa silinmez leke bıraktığını dile getiren Aldemir, şöyle konuştu:

" Türkiye'de darbe dönemlerinin kapandığını ve darbelere karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyor, demokrasi ve özgürlüklerin daim olması adına canlarını feda eden Adnan Menderes ile Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz."

Osmaniye

AK Parti Osmaniye İl Başkanlığı önünde düzenlenen basın açıklamasında da 27 Mayıs 1960 darbesi kınandı.

Burada konuşan Kadın Kolları İl Başkan Yardımcısı Yüksel Eren, hukuk dışı "Yassıada yargılamaları" ile masum insanların idam edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Üzerinden yarım asırdan fazla geçmesine rağmen benzer bir senaryo da 15 Temmuz'da sahnelenmeye çalışılmıştır. Ancak milletimiz vakur duruşuyla, millet iradesi üzerinde tahakküm kurmak isteyenlerin oyunlarını 15 Temmuz'da son kez bozmuş, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, 15 Temmuz'da demokrasi düşmanlarına en büyük dersi vermiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti İl Teşkilatlarından 27 Mayıs Darbesi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement