AK Parti'li Milletvekilleri, Almanya'da Fetö'yü Anlattı - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li Milletvekilleri, Almanya'da Fetö'yü Anlattı

AK Parti\'li Milletvekilleri, Almanya\'da Fetö\'yü Anlattı

AK Parti Milletvekilleri Ravza Kavakcı Kan ve Zehra Taşkesenlioğlu, Almanya'nın Köln kentindeki Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Kadın Kolları II. Bölge Başkanları Toplantısı'nda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve 15 Temmuz'daki darbe girişimini anlattı.

29.10.2016 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Milletvekilleri Ravza Kavakcı Kan ve Zehra Taşkesenlioğlu, Almanya'nın Köln kentindeki Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Kadın Kolları II. Bölge Başkanları Toplantısı'nda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve 15 Temmuz'daki darbe girişimini anlattı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Kan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün silahlı yapılanmasının 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsünün ardından Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarına, UETD'lilere ve diğer milletlerden Müslümanlara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Terör örgütü FETÖ'nün zaman içinde faaliyet gösterdiği diğer Batılı ülkelere de zarar vereceğine dikkati çeken Kan, şöyle konuştu:

"Bu örgüt (FETÖ), Türkiye için terörist bir örgüt ve biz onlarla hukuk çerçevesinde mücadele etmek için, bertaraf etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu örgütün yapılanmasını bildiğimiz için Avrupa ve Amerika gibi dost ülkelere de uzun vadede zarar getireceklerini ifade ediyoruz. Sadece Türkiye değil, diğer ülkeler için de bir tehdit olduğunu, o sevimli gözüken yada kanuna uyar gözüken ön yüzün arkasında maalesef silahlı gücünü de 15 Temmuz'da bizzat yaşamış olduğumuz karanlık bir suç örgütü olduğunu ifade ediyoruz.

STK'ların da bunu tabanlarına anlatmaları Avrupa için çok çok önemli."

FETÖ'nün Avrupa'da da benzer şekilde yapılanmasını engellemek için STK'ların lobicilik faaliyetlerinin önemini vurgulayan Kan, "UETD'nin Avrupa'daki Türklerin sesini duyuran bir STK olarak çalışmalar yapması da çok önemli. Avrupa'da farklı ülkelerdeki muhataplarına FETÖ örgütünün nasıl bir tehdit olduğunu anlatma konusunda onlar da çalışma yapacaklar." şeklinde konuştu.

Almanya'daki UETD şubelerine yönelik son dönemlerde artış gösteren saldırılara da değinen Kan, sözlerine şöyle devam etti:

"Malum, Avrupa'da en büyük sıkıntılardan bir tanesi Amerika'da da söz konusu. İslamofobik yabancı düşmanı davranışlar. UETD de maalesef son haftalarda bundan payını aldı, saldırılar düzenlendi ama arkadaşlarımızla buradaki görüşmelerimizde görüyoruz ki hiç yılmayacaklar, korkmuyorlar, çalışmalara dört elle sarılmış bir haldeler, bundan sonra da devamı gelecek inşallah. Hem Avrupa'daki Türkler olarak çalışmalar yapıyorlar hem de Avrupalılar adına ülkemiz için güzel hizmetler yapıyorlar."

"FETÖ terör örgütü bir maşadır"

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da "FETÖ terör örgütü, İttihat ve Terakki'den itibaren Türkiye toprakları üzerinde emelleri olan örgütlerin kendilerine maşa olarak kurmuş oldukları yapılanmanın adıdır." dedi.

FETÖ'nün gerçek yüzünü 15 Temmuz akşamı gösterdiğini kaydeden Taşkesenoğlu, şunları söyledi:

"FETÖ terör örgütüyle ilgili olarak 17 - 25 ve belki bir basamak öncesi olan MİT kriziyle başlayan süreçte örgütün yapılanması, gerek ülkemizdeki faaliyetlerinin zararları gerekse uluslararası alanda farklı ülkelere verecekleri zararlarla ilgili birtakım çalışmalar oluyordu ancak FETÖ terör örgütünün silahlı yapılanması bize gerçek yüzünü 15 Temmuz akşamı darbe kalkışmasıyla göstermiş oldu. 15 Temmuz akşamı FETÖ terör örgütü mensupları bu ülkenin iradesini, bu ülkenin geleceğine, namusuna, şerefine ve haysiyetine el sürerek Türkiye'yi başkalaştırmak ve belki de 1920'lerde bıraktığımız manda zihniyetine FETÖ ile tekrar teslim etmek için gerçekleştirdiler maalesef.

Milletin FETÖ terör örgütünün darbecilerine yapmış olduğu darbe ile, tankların önünde tanklardan daha güçlü duran kadınlarımız, gençlerimiz ve erkeklerimizle beraber bu darbe teşebbüsünü birkaç saat içinde ortadan kaldırmayı başardık. 40 yıl, belki 60 yıldır planlanan bir oyun 5-6 saat içerisinde bertaraf edildi. Bu da şunu net bir şekilde gösteriyor ki millete rağmen yapılan her şey, millet tarafından bozulur ve gereken dersi tekrar millet vermiş olur."

Kamuda çalışan ve FETÖ ile bağlantısı olduğu düşünülenlerle ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getiren Taşkesenoğlu, "Şu anda da FETÖ terör örgütüyle ilgili olarak buna bulaşmış ve kamuda görev almış, özel sektörde bunların finansmanını sağlamak amacıyla çalışmış olanlar, sivil toplum ayağında devleti yıkma ve devleti yıkacak her türlü faaliyeti destekleme amacıyla bulunmuş her kim varsa bunlarla ilgili değerlendirmeler ve cezalandırma sürecine girmiş oluyoruz." görüşünü paylaştı.

Taşkesenoğlu, bazı Batılı ülkelerin Türkiye'deki OHAL kararını eleştirmesine yönelik şöyle konuştu:

"Bundan 6 ay önce meydana gelen saldırıdan dolayı Brüksel'de OHAL ilan edilmiş olması ya da Fransa'da maalesef 120 kişinin ölümüyle sonuçlanan o büyük katliamdan hemen sonra Fransa'nın OHAL ilan etmesi neyse Türkiye'de 246 kişinin şehit edilmesi ile ortaya çıkan süreçte bizim hem FETÖ terör örgütü ile mücadelemiz hem bu kapsamda yaptığımız şeyler aşağı yukarı aynıdır. Kaldı ki onlar geçici şeylerdi, bunlar tamamen devleti ele geçirmek istiyorlardı ve biz de doğal olarak kendi refleksimizi gösterip millete rağmen bir şey yapanların karşısında durup devleti ve milleti korumamız lazım."

UETD kadın kolları bölge ve şube başkanlarının katılımıyla Jugendherberge Köln-Riehl'de gerçekleşen toplantıda UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya ve AK Parti Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanı Meryem Göka da konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'li Milletvekilleri, Almanya'da Fetö'yü Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement