AK Parti'nin İstanbul Mitingi - Son Dakika
Son Dakika Logo

AK Parti'nin İstanbul Mitingi

17.05.2015 18:28

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisince Maltepe'de düzenlenen mitinge helikopterle geldi, miting alanını bir süre helikopterden gözlemledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisince Maltepe'de düzenlenen mitinge helikopterle geldi, miting alanını bir süre helikopterden gözlemledi.

Mitingin düzenlendiği Maltepe Meydanı'na saat 14.00'den itibaren alınmaya başlayan vatandaşlar, alanı doldurdu.

Mitingde ayrıca darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve hakkında idam kararı verilen seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye selam gönderildi ve Mursi hakkında verilen idam cezası sloganlarla protesto edildi.

Mitingde, Mursi'nin AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmanın bir bölümü de izletildi.

Alanda zaman zaman İhvan liderlerinden Seyyid Kutub'un 1957 yılında Tora'da şiirini yazdığı ünlü "Kardeşim sen özgürsün" ezgisi söylendi.

Bu arada, mitinge katılan protokol üyeleri tek tek anons edildi, İstanbul milletvekili adayları da sırayla kürsüye çağrıldı.

Mitinge Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş ve Ali Babacan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Beşir Atalay, İstanbul milletvekilleri ve milletvekili adayları ile ilçe belediye başkanları katıldı.

Davutoğlu, miting alanında helikopterle gezdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan miting alanına helikopterle geçti.

Davutoğlu, miting alanını bir süre helikopterle gezdi ve alanı gözlemledi. Helikopterden canlı yayın da yapıldı.

Daha sonra Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, konuşmanın yapılacağı kürsüye gelerek vatandaşları selamladı.

"İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, mitingdeki konuşmasında, millet iradesinin yok sayıldığı, darbelerin yaşandığı, çöp dağlarının oluştuğu günlerden geçerek bugünlere geldiklerini söyledi.

Ülkenin geçirdiği zor günlerin geride kaldığını aktaran Topbaş, Türkiye'nin bugün sadece kendi sorunlarını çözen değil mazlum milletlere kol kanat geren bir ülke olduğunu vurguladı.

Topbaş, bu seçimde sadece AK Parti'ye değil tarihe mühür vurulacağını ifade ederek, 7 Haziran'da Türkiye'nin kazanacağını ve hizmetlerin devam edeceğini kaydetti.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de bugün bütün kirli ittifaklara karşı meydan okuduklarını ve dik durduklarını söyledi.

Yeni Türkiye'yi İstanbul'dan hep beraber kuracaklarını aktaran Temurci, "İstanbul, Recep Tayyip Erdoğan'dır. İstanbul, Ahmet Davutoğlu'dur. İstanbul, AK Parti'dir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin İstanbul Mitingi - Son Dakika


Advertisement