Ak Partili Orhan: Tehdit Etmedim, Tehdit Edildim - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Orhan: Tehdit Etmedim, Tehdit Edildim

Ak Partili Orhan: Tehdit Etmedim, Tehdit Edildim

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarının durdurulmasını isteyerek Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde BDP'lilerin 27 Ağustos günü yaptığı 'canlı kalkan' eylemi sırasında Yıldırım Ayhan'ın ölümü ile ilgili Van İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı dün açıklama yaptı.

06.09.2011 13:44

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarının durdurulmasını isteyerek Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde BDP'lilerin 27 Ağustos günü yaptığı 'canlı kalkan' eylemi sırasında Yıldırım Ayhan'ın ölümü ile ilgili Van İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı dün açıklama yaptı. Bundan 3 ay önce Yıldırım Ayhan'ın kendilerine "Ak Parti Milletvekili Gülşen Orhan" tarafından tehdit edildim" dediğini ileri süren Semira Varlı, "Gülşen Orhan'a soruyoruz; sen mi vurdun? Yoksa Başbakanın mı? Yoksa ortak karar mı aldınız arkadaşımızı vurmakta? Bu tür tehditlerin haddi hesabı kalmamıştır. Başbakan'ın 'tahammülümüz kalmamıştır' ve Gülşen Orhan'ın 'siz göreceksiniz' lafının arkasında Yıldırım arkadaşımızın ölümü gelmiştir" dedi.

"ASIL BEN TEHDİT EDİLİYORUM"

Semira Varlı'nın bu iddiası üzerine yazılı açıklama yapan Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, asıl kendisinin defalarca tehdit edildiği ve hedef gösterildiği görüşünü savundu.

belirtti. Van İl Genel Meclisi Başkanı Varlı'nın, kendi adını zikrederek Yıldırım Ayhan'ın ölümüyle ilgili faturanın kendisine kesilmek istendiğini belirten Gülşen Orhan, şunları söyledi:

"Şahsın tarafıma atfettiği iddiaların tamamı iftiradır. Kaldı ki her hangi birini tehdit etmek şöyle dursun, bana yapılan tehditleri bile, gerginliğe malzeme olmaması kaygısıyla bu güne kadar örtbas ettim, sakladım. Buna rağmen kendileri, sarf ettikleri tehdit mevzusunu ispatlamakla sorumludurlar. Sayın Semira Varlı, benim kimseyi tehdit etmediğimi, aksine defalarca, sizin diğer meclis üyelerinizce, partililerinizce, yayın organlarınızca ve sınır ötesi hatlarınızca tehdit edildiğimi, adınız gibi biliyorsunuz. Tehdit ettiniz, iftira attınız, ahlak dışı haberlerle kirletmeye çalıştınız olmadı. Olmaz da. Bütün bunlara rağmen beni ve arkadaşlarımı partililerinize açık hedef göstermekle doğru bir şey yapmıyorsunuz. Böyle bir hedef göstermenin neticesinde bana, aileme ve arkadaşlarıma gelecek bir saldırının bütün sorumluluğu sizindir. Böyle bir sorumluluğu üstlenebilecek misiniz?" - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Orhan: Tehdit Etmedim, Tehdit Edildim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement