Akdeniz Parlamenter Asamblesinin(Akdeniz-Pa) 3. Daimi Komite "İnsan Hakları ve Medeniyetler arası Diyalog" Toplantısı Antalya Su Otel'de, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılımı ile başladı.
Akdeniz-Pa komite toplantısı "İnsan Hakları Medeniyetler arası diyalog" başlığıyla başladı. İki gün sürecek olan toplantılarda, insan ticareti, modern dünyada kölelik, yer değiştirmenin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkileri gibi sorunlar görüşülecek.
Farklı ülkelerden birçok konuşmacının katıldığı toplantının açılışında konuşan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, toplantının insan hakları ve medeniyetler arası diyalog konulu olduğunu ve bugün dünyaya bakıldığında çok doğru bir konunun tartışıldığını belirtti.
"KAMPLAR DÜNYAYA ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR"
Bugün her zamankinden daha fazla diyaloğa ve ittifaka ihtiyaç duyulduğunu belirten Çavuşoğlu, Türkiye'nin de bu konuda özellikle son yıllarda etkin rol üstlendiğini kaydetti. Suriye'deki iç savaş nedeniyle birçok insanın yaşamını yitirdiğinin altını çizen Çavuşoğlu "Buradaki insan hakları ihlalini görmemek mümkün değil bu kadar sivilin öldürüldüğü başka bir olay daha yok. Biz ülkemize kaçan Suriyeli mülteciler için kamplar oluşturduk. Suriye'den gelen bir milyon kadar mültecinin 250 bini, bu kamplarda yaşıyor. Bu kamplar dünyaya örnek teşkil ediyor. Bu insanlar için de ödenek ayırdık. Harcama yapıldı. Çocukların eğitimini, kadınların, erkeklerin insan gibi yaşamasını sağladık" şeklinde konuştu.
Toplantının açılışında Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Akdeniz-PA Başkan Yardımcısı ve 3.Daimi Komite Başkanı Maria Cocica Pereira, Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı Tevfik Ziyaeddin, BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Nassir Abdelaziz Nasser, Akdeniz-PA Başkanı Senatör Frencesco Amouruso de birer konuşma yaptı. - ANTALYA
Son Dakika › Güncel › Akdeniz-Pa 3. Daimi Komite Toplantısı Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?