Akil İnsanlar Üniversiteli Öğrencilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlar Üniversiteli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Akil İnsanlar Üniversiteli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Hakkari'de temaslarını sürdüren Doğu Anadolu Akil İnsanlar Heyeti, Hakkari'de üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

17.04.2013 18:39

Hakkari'de temaslarını sürdüren Doğu Anadolu Akil İnsanlar Heyeti, Hakkari'de üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Büyük coşkuyu gören gazeteci Sibel Eraslan gözyaşlarını tutamadı.

Hakkari- Van karayolu üzerinde bulunan Kırıkdağ köyünde büyük bir coşkuyla karşılanan Akil İnsanlar Heyeti, Hakkari'den 7 kilometre mesafede bulunan Depin Polis Kontrol Noktasında görevli polisler tarafından güllerle karşılanmıştı. Heyet, şehir merkezinde esnaflarla tek tek tokalaştı. Heyetin önünü kesen ve bir süre önce Geçitli köyünde meydana gelen mayın patlamada oğlu ve kızı başta olmak üzere ailesinden 9 kişiyi kaybeden Cahit Erol, hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu afişi göstererek, "Hakkari'ye hoş geldiniz ama keşke bu kadar insan hayatını kaybetmeden önce gelseydiniz belki benim aile fertlerimde şimdi yaşıyor olacaktı" dedi. Heyet Başkan Can Paker ise barış için burada olduklarını belirterek, inşallah bundan sonra kimse olmaz şeklinde cevap verdi.

Can Peker başkanlığındaki Sibel Eraslan, Ayhan Ogan, Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker ile Veli Karataş'tan oluşan heyet daha sonra Üniversite öğrencileri ile yapacağı toplantı için Atatürk Kültür Merkezine doğru hareket ettiler. Heyet salonda öğrencilerin alkış ve ıslıklarla büyük bir coşku ile karşılandı. Gazeteci yazar Sibel Eraslan bu coşku karşısında gözyaşlarına hakim olamadı.

Heyet Başkanı Can Paker ve beraberindekiler burada birer konuşma yaparak, geliş amaçları ile çözüm süreci ile ilgili detaylı bilgiler verdiler. Can Paker, "Ben Hakkari halkının barışı istediğini biliyordum ancak barışa bu kadarda susadığını bilmiyordum. Türk halkı uyandı artık başka bir gelecek bekliyor. Daha ilerliye çıkmak istiyor daha iyi yaşamak istiyor. Kürt Türk ayrımını istemiyor. Kürt Kürtlüğünü bilsin Türk Türklüğünü bilsin buda zaten siyasi iktidara bu barış sürecini başlatma cesaretini verdi. Türkiye'de bütün insanların vatandaş haklarıyla yaşamasını sağlamak istiyoruz. Türkiye'de artık insan gibi yaşamak istiyoruz" dedi.

Gazeteci yazar Sibel Eraslan ise, Hakkari'de kendilerine gösterilen büyük ilgiden dolayı duygulandığını söyledi. Heyette bulunan diğer akil insanlar da barışın sağlanması için ellerinde geleni yapacaklarını belirterek, herkesin sürece destek vermesini istediler. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlar Üniversiteli Öğrencilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement