Alerji Hakkında Her Şey Elinizin Altında - Son Dakika
Güncel

Alerji Hakkında Her Şey Elinizin Altında

Alerji Hakkında Her Şey Elinizin Altında

Çağın Hastalığı Alerji ile Baş Etmenin Yolları Bu kitapta; "Çocuklar ve Alerji"

27.02.2014 09:48

Ülkemizde Alerji sorunu üzerine yazılmış en kapsamlı yayın olan Prof. Dr. Yonca Tabak'ın 30 yıllık birikimi ile kaleme aldığı "Çocuklar ve Alerji" adlı kitap ile aileler, çocuklarını alerjiden koruyabilecek ve Alerji şüphesi gördükleri çocuklarına ön teşhis koyabilecek bilgilere sahip olacak. Kitapta ayrıca Alerji ve Astım hastaları için Prof. Dr. Yonca Tabak'ın reçetelendirdiği özel yemek tarifleri ve beslenme önerileri de bulunmakta.

"Bebeklikten Ergenliğe Alerjiyle Başa Çıkma Rehberi "alt başlığı ile okurla buluşan"Çocuklar ve Alerji" adlı kitapta, Alerjik Bronşit ve Astım iki farklı hastalık mı? Alerji ve Astım büyüdükçe geçer mi? Dilaltı Aşı Tedavisi Nedir? Çocuklar Güçlü Bir Bağışıklık Sistemi İçin Nasıl Beslenmeli? sorularının yanıtları ayrıntılarıyla yer alıyor.

Çağımızın en önemli hastalıklarından biri olan alerjinin görülme sıklığı her geçen gün biraz daha artıyor. Günümüzde her 5 çocuktan biri "alerjik" her 10 çocuktan biri ise "astım" hastası.

Türkiye'de ilk kez alerji sorununu gündeme getirerek, bu hastalığın tedavisi konusunda yoğun çalışmalar yürüten Çocuk Sağlığı Hastalıkları Alerji ve Astım Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, kaleme aldığı "Çocuklar ve Alerji" adlı kitabında bebeklikten ergenliğe alerji ile başa çıkmanın yollarını anlatıyor.

"Yeşil alanlardan uzakta, aşırı hijyen ortamlarda büyüyen ve kötü beslenen çocukların hastalığa yakalanması neredeyse kaçınılmaz" diyen Prof. Dr. Yonca Tabak,"Peki bu durumda ne yapmalı?" Sorusunun yanıtını ayrıntılarıyla "Çocuklar ve Alerji" adlı kitabında okuyucuya veriyor.

Prof. Dr. Yonca Tabak, "Çocuklar ve Alerji"adlı kitabında; Alerji neden gelişir? Neye karşı gelişir? Ne zaman gelişir? Sorularına yanıt vererek ebeveynlere rehberlik ediyor. En çok çocukları etkileyen alerjinin, doğumda başladığını, genellikle aileler tarafından geç fark edildiğini ve bu yüzden de kısa sürede astıma çevirdiğini, beslenme düzeninde ve çevresel etkenlerdeki bir takım değişikliklerle alerji sorununun aşılabileceğini vurguluyor. Ayrıca Alerji karşısında kendini çaresiz hisseden anne babalar için güncel alerji tedavileri ışığında yepyeni bir ufuk açıyor.

Prof. Dr. Yonca Tabak, alerjiyi bağışıklık sisteminin olmaması gereken yerde verdiği aşırı bir tepki hali olarak tanımlıyor. Alerjinin, çocuklarda geçmeyen solunum yolu hastalıklarının ana kaynağı olarak her geçen gün daha fazla karşımıza çıktığını söylüyor. Çoğu aile çocukları büyüdükçe geçer umuduyla beklemektedir. Ancak alerji doğumdan itibaren başlayan ve zamanla şekillenen kronik bir süreçtir. Bekleyerek geçmemektedir. Erişkin yaştaki alerjik hastalıkların tohumları çocuklukta atılmaktadır. Alerji ne kadar erken tanınır ve tedavi edilirse o kadar başarılı bir şekilde durdurulabilmektedir" uyarısında bulunuyor.

Alerji ve Astım Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak kitabında, alerji ve bağışıklık sistemiyle yakından ilgili olan çocuk beslenmesinin, yapay ve paketli gıdalardan uzaklaştırılarak doğal ve sağlıklı hale getirilmesi yolunda ailelere önemli mesajlar veriyor. Akdeniz mutfağının, alerji ve astımdan koruyan tek beslenme şekli olduğuna vurgu yapıyor. Tabak, güçlü bir bağışıklık için sağlıklı beslenme önerileri ve alerjik çocuklara özel tarifleri de "Çocuklar ve Alerji" kitabında okuyucuya sunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Alerji Hakkında Her Şey Elinizin Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement