Ali İsmail Korkmaz Davası Yeniden Görülüyor (5) - Son Dakika
Güncel

Ali İsmail Korkmaz Davası Yeniden Görülüyor (5)

Ali İsmail Korkmaz Davası Yeniden Görülüyor (5)

Anne KORKMAZ: BU ÜLKENİN ADALETİ BUYMUŞAli İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, karara ilişkin "Bu ülkenin adaleti buymuş. Başka bir şey demiyorum.

18.04.2016 15:25

Anne KORKMAZ: BU ÜLKENİN ADALETİ BUYMUŞ

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, karara ilişkin "Bu ülkenin adaleti buymuş. Başka bir şey demiyorum. 19 yaşındaki bir çocuğun değeri bu kadarmış" dedi. Baba Şahap Kormak ise, katillerin  korunduğunu savundu. Ağabey Gürkan Korkmaz, "Aynı karar verildi maalesef.  Hayal kırıklığına mı uğradık? Hayır. Adalet duygumuz yine yara aldı. Bu karardan tatmin değiliz. Bu davanın yine takibindeyiz. Fırıncılar açısından tahliye kararı verildi. Biz tabii yine Yargıtay'a başvurumuzu yapacağız" diye konuştu.

AİLESİ BU KEZ YARGITAY'A KARAR YÖNÜNDEN BAŞVURACAK

Korkmaz ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan ise mahkeme sonrası karara itiraz edeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Önceki kararın tekrarı verildi. Mevcut cezaya göre tahliyeler olabilir. Asli kusurlu polisler açısından tahliye yok. Onlar açısından ceza diğerlerine göre daha yüksek. Bizim beklentimiz; kasten öldürme ile ilişkili olduğu için sivil olan bu fırıncıların tahliyesine ilişkin. Bugün uygun gibi görünen karar Yargıtay aşamasında temyiz taleplerimiz kabul görürse, tekrar tutuklama ile sonuçlanabileceğini düşünüyoruz. Bu tatmin edici bir karar değildir. Bunlar korumaya yönelik kararlardır. Kamu görevlileri böyle korunduğu sürece Türkiye'de işkence ve işkenceye benzer şekilde sonuçlanabilecek fiillerle yurttaşların ölümü sonlanmaz. Yani kararı yerinde bulmadığımızı ifade ediyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ali İsmail Korkmaz Davası Yeniden Görülüyor (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement