Alman Milletvekilleri Mardin'de Ezidileri Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Alman Milletvekilleri Mardin'de Ezidileri Ziyaret Etti

Alman Milletvekilleri Mardin\'de Ezidileri Ziyaret Etti

Alman Yeşiller Partisi Milletvekilli ve Parlamento Başkan Yardımcısı Claudia Roth ve Alman milletvekillerinin bulunduğu heyet Mardin'de otogarda barınan Ezidileri ziyaret etti.

06.10.2014 13:46

Alman Yeşiller Partisi Milletvekilli ve Parlamento Başkan Yardımcısı Claudia Roth ve Alman milletvekillerinin bulunduğu heyet Mardin'de otogarda barınan Ezidileri ziyaret etti.

Mardin'e gelen Claudia Roth ve Alman milletvekilleri, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ile birlikte, Irak'ın Şengal bölgesindeki IŞİD katliamlarından kaçan Ezidiler ile görüştü. Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin tansis ettiği otogarda kalan Ezidiler heyete sorunlarını anlattı.

Claudia Roth da Kürtlerin çok acı çektiklerini söyleyerek, "Sadece bu bölgede değil Kobani'deki Kürtler de olmak üzere bu insanlara da destek olunması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Claudia Roth, şunları söyledi:

"Bu insanların gerçekten büyük bir zulümden kaçarak buralara geldiklerini görüyoruz. Yerleştikleri yerde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün büyük katkıları ve desteği ile bu insanların huzur bulduğunu görebiliyoruz. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz. Ama tabi ki bu da yeterli değil. Burada bu insanlara yardımların yapılmasında Türkiye devletinin de desteği olması gerekiyor. Uluslararası kuruluşların desteği gerekiyor. Bütün bu kuruluşlar ile birlikte sadece buradaki insanlara değil, savaştan kaçarak buraya gelen, acıyı yaşayan inanlara destek olunması gerekiyor."

"KIRILMA NOKTASINDAYIZ"

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk de kente gelen Ezidileri olabildiğince rahatlatmaya çalıştıklarına belirterek, sadece yapılan insani yardımlarla bunun mümkün olmadığını öne sürdü. Kürtlerin kendini savunabileceği imkanların yaratılması gerektiği görüşünü savunan Ahmet Türk, şöyle dedi:

"Bugün Kürtler vahşi bir çetenin hedefi haline gelmiş. Kendilerini savunabilecek silahların sağlanması lazım. Koalisyon gücü, Avrupa savunabilecek silahlar noktasında Kürtlere ulaşması gerek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de artık kararını verecek. Bin yıldan beri beraber yaşadığı Kürtleri mi, yoksa onları mı seçecek. Türkiye Cumhuriyeti bin yıldan beri kardeş dediği Kürtleri kucaklayacak bir anlayışı ortaya koymazsa bu kardeşlik ortadan kalkacak ve artık böyle bir şey demeye de hakkı kalmayacaktır. Bu konuda gerçekten bir kırılma noktası yaşıyoruz."

FOTOGRAFLI

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Milletvekilleri Mardin'de Ezidileri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement