Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudıa Roth Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudıa Roth Açıklaması

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudıa Roth Açıklaması

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, trafik kazasında şehit olan 2 polis için çok üzüldüğünü belirterek, "Bize refakat eden 2 polis hayatlarını kaybettiler."

29.03.2013 22:17

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, trafik kazasında şehit olan 2 polis için çok üzüldüğünü belirterek, "Bize refakat eden 2 polis hayatlarını kaybettiler. Ailelerle üzüntüleri paylaşıyoruz. Şok halindeyiz" dedi.

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth Midyat ilçesindeki temaslarının ardından Mardin'e geldi. Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile görüşmek üzere Mardin Oteli'ne gelen Roth, burada gazetecilere açıklamada bundu. Roth, İdil ilçesindeki trafik kazasında şehit olan polisler için çok üzüldüğünü belirterek, ailelerine taziye dileklerinde bulunduğunu söyledi. Roth, "Biz çok üzüntü duyuyoruz. Bize refakat eden 2 polis hayatlarını kaybettiler. Ailelerle üzüntüleri paylaşıyoruz. Şok halindeyiz. Ağır yaralanan 3. kişinin sağlığına yakın zamanda kavuşacağını umut ediyoruz. Yarın kendisini Cizre Devlet Hastanesi'nde ziyaret etmek istiyoruz. Ayrıca Cizre'deki polis istasyonuna taziyede bulunmak istiyoruz" diye konuştu.

" Almanya'da neo-nazi terör örgütü NSU tarafından 8'i Türk 10 kişinin öldürüldüğü davanın duruşmasını izlemek isteyen Türk basınının başvurusunun reddedilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Roth, "Bu konuda çok öfkeliyiz. Bunu da belirtmek istiyoruz. Bu dava Almanya'nın demokrasi ve Almanya'nın güvenliği için çok önemli bir dava. Hiç anlaşılmaz bir şekilde neden yabancı basın ve öldürülen ailelerin kabul edilmediğini, neden Türkiye'nin konsolosluğu ve elçiliğin davanın izleyici olarak kabul edilmediğini anlamıyoruz. Çünkü bu ırkçı teröristin özellikle Türk kökenli oldukları için insanların öldürdüğünü biliyoruz. O nedenle tabii ki yabancı basını takip etme ve şeffaflık açısından talep etmek gerektiğini düşünüyoruz. En yakın bir zamanda bu konuda çözüm bulmak gerektiğini ve bulancığını çok umut ediyoruz" dedi.

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ise, şehit olan polisler için Allah'tan rahmet dilediklerini belirtti. Kazadan dolayı çok üzgün olduklarını ifade eden Türk, "Yaşamını yitiren polisler Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu Allah'ın takdiridir. Bu konuda kimsenin suçu olmaz. Ama keşke olmasaydı. Sayın Claudia Roth duygularını çok iyi anlıyorum. Bu konuda kendisini çokta suçlu gibi hissetmesin. Sonuçta bir gün mutlaka gidiyoruz. O günde onların günüymüş" dedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudıa Roth Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement