Almanya Parlamentosu 24 Nisan'da Ermenileri Anacak - Son Dakika
Güncel

Almanya Parlamentosu 24 Nisan'da Ermenileri Anacak

Ahmet YILDIRIM – ALMANYA / DHA Almanya 1915 olayları nedeniyle yaşananları resmi olarak "soykırım" olarak nitelendirmese de, 24 Nisan'da Ermenileri anacak.

14.04.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahmet YILDIRIM – ALMANYA/ DHA

Almanya 1915 olayları nedeniyle yaşananları resmi olarak "soykırım" olarak nitelendirmese de, 24 Nisan'da Ermenileri anacak. Süddeutsche Zeitung'un Ermeni olaylarına ilişkin internet sayfasında aktardığı habere göre, 24 Nisan'da Federal Parlamento'da yapılacak oturumda, 1915 olayları anılacak.

Hükümet ortakları Hıristiyan Birlik Partileri CDU/CSU ve SPD tarafından hazırlanan taslakta önceki yıllarda olduğu gibi "soykırım" sözünün yer almayacağını kaydeden gazete, Almanya'nın NATO ortağı Türkiye'yi kızdırmaktan kaçındığı ve olası tazminat taleplerinden çekindiği için bu yola gittiğini yazdı.

Alman basınında yer alan haberlere göre, sorumluluk almak istemeyen hükümet, parlamentoda yapılacağı belirtilen anma etkinliğini bir çok milletvekilinin hafta sonu tatiline çıkmaya başlayacağı öğle saatlerine almak istiyor. Yeşiller Partisi'nin ise, anma etkinliğinin normal oturum esnasında yapılması için çaba sarf ettiği belirtiliyor.

Hükümet Sözcüsü Vekili Christiane Wirtz, Pazartesi günü 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına ilişkin bir soru üzerine, "Alman hükümeti bu konuya karışmıyor. Bu konunun uzmanlar ve tarihçiler tarafından değerlendirilmesi lazım ve değerlendiriliyor. İlgili devletler tarafından zaten değerlendiriliyor" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya Parlamentosu 24 Nisan'da Ermenileri Anacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement