Altan "Dünya Daha Yaşanır Bir Yer Oluyor" - Son Dakika
Güncel

Altan "Dünya Daha Yaşanır Bir Yer Oluyor"

Altan "Dünya Daha Yaşanır Bir Yer Oluyor"

4. Kocaeli Kitap Fuarı ünlü yazarları konuk etmeye devam ediyor.

21.05.2012 10:00

Fuarda söyleşiye katılan Mehmet Altan ardından okurları için kitaplarını imzaladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında düzenlediği yazar söyleşilerinin bir konuğu da ünlü gazeteci yazar Mehmet Altan'dı. Altan, Uluslararası Fuar Merkezi'nde okurlarıyla son kitabı olan "Küresel Vicdan" isimli söyleşide buluştu. Altan'ın konferansı da, imza günü de büyük ilgi gördü. Altan , "Teknolojik gelişmelerle zenginliğin kaynağı sermaye değil, beyin gücü oluyor. İnsanları ve ülkeleri sömürerek zenginlik elde etme dönemi bitiyor. Dünya, daha yaşanır bir yer olmaya doğru gidiyor "dedi.

SON KİTABI "KÜRESEL VİCDAN"I ANLATTI

Altan konferansında dünyanın genel olarak bir değişim içinde olduğundan bahsetti. "Küresel Vicdan" isimli son kitabından örnekler veren yazar, "Teknolojik gelişmeler sonucunda dünyamız sadece sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçiş sürecini yaşamakla kalmıyor, aynı zamanda giderek bütünleşiyor, küreselleşiyor. Ne var ki küreselleşme "küresel vicdanı" ya da ahlakı henüz yaratamadı. Aslında dünya uzaydan bakıldığında sadece portakal büyüklüğünde. Bu kadar küçük bir yapı içinde neden dil, din, ırk ayrımı yaparak birbirimize canavarlaşıyoruz. İnsan olma kavramımızı aşağı katmanlara indirip coğrafi yerlere göre ayrımlar yapıp vicdanımızı kaybediyoruz. İnsanlar bulundukları ortamların şartlarına göre birbirlerine düşman kesiliyorlar. Çünkü insanoğlu çok çabuk şartlanan bir varlık "dedi.

DÜNYA YENİ BİR ÇAĞA GİRİYOR

Dünya üzerinde yeni bir çağın kapılarının açıldığına işaret eden yazar, bu değişim içerisinde insanların zamanı çok hızlı tükettiğine dikkat çekti. "Anı, anında yaşama dururumuz var. Ama insan beyni sömürüsüz olarak yeryüzünün en iyi buluşunu gerçekleştirebiliyorsa ister istemez kol gücü ve sermeyenin üzerinde yeni bir dünya düzeni kurulacak. Zaten kurulmaya doğru da adımlar atılıyor "diye konuştu. Altan şöyle devam etti;

BİLGİ HER ZAMAN DAHA FAZLA KAZANACAK

"Kum, hem cam, hem de dizüstü bilgisayarın yapımında kullanılıyor. Fakat bilgisayarda kullanıldığı zaman değeri kat be kat artıyor. İşte burada bilginin değerinden söz edebiliriz. Bir maden ocağından kazandığımız para facebooktan elde edilecek parayla eşdeğer olmayacaktır. Bilgi her zaman daha fazla kazanacaktır. Dünyadaki gelişmeleri, insan beyninin yaratıcılığını göz önüne alarak gidişatı iyi değerlendirmek gerekir"

"FUAR YEREL YÖNETİMLER AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ"

Altan'ın okurlarıyla ikinci randevusu son kitabı Küresel Vicdan"ın imza günüydü. Altan, konferansın ardından kitabını çıkardığı TİMAŞ Yayınevi standında okurları için kitaplarını imzaladı. Burada Kocaeli Kitap Fuarı'nı da değerlendiren yazar, Altan, "Fuar, yerel yönetimler açısından önemli bir hizmet olarak görüyorum. Fuara ilk yılından beri katılıyorum. Kocaeli'nin kitaba ilgisi de çok güzel "dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Altan 'Dünya Daha Yaşanır Bir Yer Oluyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement