Amerikalı Gazetecinin Cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'ndan Alındı - Son Dakika
Güncel

Amerikalı Gazetecinin Cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'ndan Alındı

Amerikalı Gazetecinin Cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu\'ndan Alındı

Türkiye'den kaçak olarak geçtiği Suriye'den yine kaçak olarak dönerken astım krizine yakalanarak ölen Pulitzer ödüllü Amerikalı gazeteci Anthony Shadid'in cenazesi yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

18.02.2012 15:43  Güncelleme: 16:21

Türkiye'den kaçak olarak geçtiği Suriye'den yine kaçak olarak dönerken astım krizine yakalanarak ölen Pulitzer ödüllü Amerikalı gazeteci Anthony Shadid'in cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Shadid'in cenazesi toprağa verilmek üzere yarın Lübnan'a görülecek.

ABD'de modern gazeteciliğin son dönemde yetiştirdiği en önemli muhabirlerden biri olan ve Ortadoğu'yu en iyi tanıyan 43 yaşındaki Anthony Shadid'in cenazesini almak için ABD'nin Adana Konsolosu Daria Darnell ile birlikte eşi Nada Bekri Shadid, Adana Adli Tıp Kurumu'na öğle saatlerinde geldi. Eşi Nada Bekri Shadid, morga geçerek eşini son kez gördü. Bir süre morgda kalan genç kadın, ağlayarak Adli Tıp Kurumu'ndan çıktı.

Genç kadın, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne ait sivil plakalı koruma aracıyla ayrıldı. Cenaze işlemlerini takip eden Konsolos Daria Darnell'a ise New York Times'ın Türkiye temsilcisi Şebnem Arsu ile bir ABD'li gazeteci eşlik etti. İşlemlerin tamamlanmasının ardından bir cenaze ekibi morga geldi. Ekip, Anthony Shadid'in cenazesini özel olarak hazırlayıp, tabuta yerleştirdi. Ardından da saat 14.00 sıralarında cenaze morgdan alınarak Adana Havaalanı'na götürüldü. Adana Konsolosu Daria Darnell'un Adli Tıp Kurumu'ndan uğurladığı gazetecinin cenazesinin bugün saat 16.45'de THY'ye ait uçakla İstanbul'a götürüleceği oradan da yarın Lübnan'a nakledileceği bildirildi.

New York Times'ın Türkiye temsilcisi Şebnem Arsu, cenaze işlemlerinin uluslararası taşımacılık kurallarına göre hazırlandığını söyledi. Türk Dışişleri Bakanlığı ile Türk hükümetinin kendilerine her türlü destek sağladığını belirten Arsu, "Cenazenin Lübnan'a götürülecek. Evrakları uluslararası kurallara göre düzenlenmesi biraz zaman aldı. Cenaze bugün İstanbul'a yarın da toprağa verilmek üzere Lübnan'a görülecek" dedi.

Öte yandan ABD'li gazetecinin ölümüyle ilgili soruşturmanın Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürüldüğü bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amerikalı Gazetecinin Cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'ndan Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement