Amerikan Dergisi: Putin, 21. Yüzyılın Atatürk'ü Gibi Davranıyor - Son Dakika
Güncel

Amerikan Dergisi: Putin, 21. Yüzyılın Atatürk'ü Gibi Davranıyor

ABD'de yayınlanan The American Conservative dergisinden yazar Patrick J. Buchanan, Rusya lideri Putin'in Atatürk gibi adımlar attığını vurgulayarak, "Putin, 21. yüzyılın Atatürk'ü gibi davranıyor" ifadelerini kullandı.

31.03.2017 18:49

ABD'de yayınlanan The American Conservative dergisi yazarlarından Patrick J. Buchanan, son makalesinde ilginç bir benzetmeye imza attı. Yazar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk gibi adımlar attığını vurgulayarak, "Putin, 21. yüzyılın Atatürk'ü gibi davranıyor" ifadelerini kullandı.

"ÜLKE İFLAS ETMİŞ VE SAVUNMASIZ BİR HALDEYDİ"

Dergide yazdığı bir makalede Putin'in politikalarını değerlendiren Buchanan, Rusya Devlet Başkanı'nın çağımızın en önemli devlet yetkilisi olduğunu vurguladı. Gazeteci Chris Caldwell'in sözlerine atıfta bulunan yazar şöyle değerlendirmede bulundu: "Putin 1999-2000 yıllarda kış ayında iktidara geldiği zaman onun ülkesi savunmasız bir durumdaydı. Ülke iflas etmişti. Ülkeyi, Rusya'nın eski rakibleri Amerikanlarla komplo içinde olan yeni kleptokratik elitler paramparça etmişti. Putin ise bu durumu değiştirdi."

"PUTİN ÜLKESİNİ KURTARDI, ASKERİ GÜCÜNÜ TEKRAR SAĞLADI"

Buchanan'ın ilginç bağlantılar kurup benzetmeler yaptığı makalesinde şu ifadeler kullanıldı:

"21. yüzyılda Putin, Atatürk'ün 1920'lı yıllarda Türkiye'de yaptığı gibi davrandı. Putin yıkılan imparatorluktan ulusal devleti kurdu, ayrıca ülkenin istikrarını sağladı ve hedeflerini belirledi… Putin ülkesinin askeri gücünü tekrar sağladı. Putin daha fazla sert söylem kullanarak Amerika'nın yönettiği dünya sisteminde Rusya'nın itaatkâr rolünü reddetti. Ki bu sistemi de yabancı politikacılar ve iş dünyası liderleri hazırlamıştı. Seçmenleri şuna inanıyor: Putin ülkesini kurtardı."

"ETKİLEYİCİ VE BÜYÜLEYİCİ POLİTİKALAR"

Yazara göre, Rusya'yı yeniden büyük devlet yapmaya çalışan Putin sayesinde ülkenin reytingleri de 17 yıl aradan sonra da tekrar yükseldi. Putin'in etkileyici, büyüleyici politikaları Rusya vatandaşları ve yurtdışında yaşayan Ruslar tarafından saygıyla karşılanıyor.

Amerikan Dergisi: Putin, 21. Yüzyılın Atatürk\'ü Gibi Davranıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Amerikan Dergisi: Putin, 21. Yüzyılın Atatürk'ü Gibi Davranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement