Anadolu Yayıncılar Derneğinden Alman Medyasına Tepki - Son Dakika
Son Dakika Logo

Anadolu Yayıncılar Derneğinden Alman Medyasına Tepki

05.11.2016 12:45

Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan, HDP'li parti yöneticileri ve milletvekillerinin tutuklanmalarına ilişkin Alman medyasının tutumunu eleştirerek, "Ülkemizin birlik ve bütünlüğü adına bağımsız yargı tarafından gerçekleştirilen gözaltı kararı ve tutuklamalar Alman...

Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan, HDP'li parti yöneticileri ve milletvekillerinin tutuklanmalarına ilişkin Alman medyasının tutumunu eleştirerek, "Ülkemizin birlik ve bütünlüğü adına bağımsız yargı tarafından gerçekleştirilen gözaltı kararı ve tutuklamalar Alman Medyası tarafından çarpıtıldı" değerlendirmesinde bulundu.

Burhan, yaptığı yazılı açıklamada, Alman gazetelerinde bağımsız yargı tarafından alınan kararların ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirildiğini belirtti.

Almanya'nın en yüksek tirajlı gazetesinde de Erdoğan'a yönelik bir haber yayınladığını aktaran Burhan, şöyle devam etti:

"Ülkemizin birlik ve bütünlüğü adına bağımsız yargı tarafından gerçekleştirilen gözaltı kararı ve tutuklamalar, Alman Medyası tarafından çarpıtıldı. Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin patlattığı bir tonluk bombayı görmeyen Alman Medyası, Erdoğan'ı diktatör ilan etti. 15 Temmuz gecesi verilen 241 şehit hakkında tek kelime etmeyen, darbeyi kınamayan Alman Medyası, PKK Terör örgütüne ve onun destekçilerine sahip çıktı."

Burhan, batılı ülkelerin PKK'ya yardım ve yataklık yaptığını, terör örgütünün katliamlarını görmezden gelerek yargının verdiği kararları yerden yere vurduğunu kaydederek, şu ifadelere yer verdi:

"40 yıldır PKK'nın yaptığı katliamlara maddi destek veren batılı ülkeler ikiyüzlülüklerine yenilerini ekliyorlar. Fransa'da ve Belçika'da ortaya konan olağanüstü hali görmezden gelerek, ülkemizdeki OHAL uygulamalarını da eleştiriyorlar. Alman Devleti'nin uyguladığı şiddeti ortaya koyan TRT Türk'ü kablodan çıkaran, Akit gazetesinin Almanya'da yayınlanmasına müsaade etmeyen Alman hükümetine tek satır eleştiri getiremeyen Alman Medyası, konu Türkiye olunca demokrat kesiliyor. Bizler, Anadolu Yayıncılar Derneği olarak üyemiz bulunan 320 yerel medya kuruluşu adına bu çifte standardı kınıyoruz. Alman hükümet yetkilileri ve medyasını sağduyuya davet ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Yayıncılar Derneğinden Alman Medyasına Tepki - Son Dakika


Advertisement