Anka, 28 Ekim 2010 Perşembe Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anka, 28 Ekim 2010 Perşembe Gündemi

Anka, 28 Ekim 2010 Perşembe Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

28.10.2010 07:56

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan Büyükelçisi Zhanseit Tuimebayev'i Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat: 11.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gebze'de İzmit Körfez geçişi otoyolu temel atma törenine katılıyor.

-Başbakan Erdoğan, NATO Parlamentosu üyelerini Merkez Bina'da kabul ediyor.

-Erdoğan, Arı Stüdyosu'nda TRT-5 Anadolu'nun açılış törenine de katılıyor.

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da Başbakan Erdoğan'a Gebze programında eşlik ediyor. (Saat: 12.00/18.00/19.30)

-29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

-Cumhuriyetin ilan edilişinin 87. yıl dönümü, tüm yurtta, Kıbrıs'ta ve dış temsilciliklerde yarın düzenlenecek bir dizi etkinlikle kutlanacak.

-BAKAN ŞİMŞEK'İN BASIN TOPLANTISI

-Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, makamında Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu tarafından hazırlanan "KOBİ'lere Tek Standart" konulu bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-BAKAN ATALAY ÇİN'E GİDİYOR

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çin Halk Cumhuriyeti Kamu Güvenliği Bakanı Meng Jianzhu'nun daveti üzerine Çin'e gidiyor.

-BAKAN ÇAĞLAYAN'IN PROGRAMI

-Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın başkanlığında, Ankara Sheraton Otel'de "Yeni Nesil Serbest Bölgeler Değerlendirme toplantısı" yapılıyor.

-Bakan Çağlayan, DTM'de Eximbank yöneticilerinin de bulunacağı toplantıda Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri, Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geliyor.

-Çağlayan, Gürcistan Bölgesel Kalkınma ve Altyapı Bakanı Ramaz Nikolashvili ile de DTM'de görüşüyor. (Saat: 10.30/15.30/18.00)

-BAKAN YILMAZ BİNGÖL'DE

-Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi 2010-2011 akademik yılı, rektörlük binası ve konukevi açılış törenine katılıyor.

-Bakan Yılmaz, partisinin Bingöl İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi toplantısında da hazır bulunuyor. (Saat: 12.00/16.30)

-BAKAN YILDIZ RİZE'DE

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rize'de düzenlenen Enerji Verimliliği paneline katılıyor. (Saat: 14.00)

-BAKAN YILDIRIM İSTANBUL'DA

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Sheraton Otel'de düzenlenen Denizcilik Dostluk ve Dayanışma Gecesi'ne katılıyor. (Saat: 19.00)

-DSP LİDERİ TÜRKER'İN GÖRÜŞMELERİ

-DSP Genel Başkanı Masum Türker, parti genel merkezinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ve BASK Genel Başkanı Resul Akay ile ayrı ayrı bir araya geliyor. (Saat: 10.00/11.00)

-DSP'Lİ ERÇELEBİ VE MACİT EĞİTİM-İŞ'TE

-DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi ile DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli'yi makamında ziyaret ediyor. (Saat: 10.00)

-BDP LİDERİ DEMİRTAŞ TÜRK-İŞ'TE

-BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet, yeni Anayasa tartışmaları ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere Türk-İş'i ziyaret ediyor. (Saat: 11.00)

-GİRESUN'DAKİ HES BASKINI VE KÜRT İŞÇİLERE TEHDİT MECLİS GÜNDEMİNDE

-BDP Grup Başkanvekili ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Meclis Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, Giresun'un Yağlıdere ilçesindeki HES şantiyesinde 20 Ekim'de yaşandığı iddia edilen baskını ve Kürt işçilere yönelik tehdit ve hakaretleri Meclis gündemine taşıdı.

-Yıldız, soru önergesinde İlçe Jandarma Karakolu'nu olaya müdahale etmemekle suçlarken, HES şantiyesinde çalışan Kürt işçilere, "Eğer burayı terk etmezseniz hepiniz öldürürüz" denilerek tehdit ve baskı yapıldığını öne sürdü.

-Yıldız, soru önergesinde Başbakan Erdoğan'a "İşçilerin baskını önceden haberdar etmesine rağmen Yağlıdere İlçe Jandarma Karakolunu ve Giresun Alay Komutanlığı tarafından ırkçı grupların şantiyeye girişi neden engellenmemiştir? Yaşananlara ilişkin kapsamlı bir inceleme ve soruşturma başlatıldı mı? Ya da başlatmayı düşünüyor musunuz?" diye sordu.

- MHP'DEN DOĞUM İZNİ 20 HAFTAYA ÇIKARILSIN TEKLİFİ

-MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, çalışanların doğum izninin 20 haftaya çıkarılması için kanun teklifi verdi.

-Serdaroğlu Avrupa Parlamentosu'nun 20 Ekim 2010 tarihinde, Avrupa ülkelerinin hükümetlerine doğum izninin 20 haftaya çıkarılması yönünde tavsiye kararı aldığını hatırlatarak, "Başbakan her düğünde yeni evlilerden 3 çocuk istiyor. Ama lafla sözle 3 çocuk istemekle olmuyor. Hükümetin gerekli altyapıyı hazırlaması lazım, teklifim bu konuda ilk adım olacak" dedi.

-BAKAN AKDAĞ: DOMUZ GRİBİ AŞISINDA KAMU ZARARI YOK

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız'ın soru önergesine verdiği yanıtta, toplumun yüzde 20'sinin aşı yaptırmamasının ekonomiye 200 milyon dolar yük getirdiği iddiasını yalanlayarak, aşıyla ilgili herhangi bir kamu zararının oluşmadığını söyledi.

-Akdağ, "İhtiyaç miktarı kadar aşı alınarak sadece alınmış aşıların ücreti ödenmiş olduğundan herhangi bir kamu zararı oluşması söz konusu değildir" dedi.

-Akdağ, Başbakan Erdoğan'ın aşıya güvenmediği için değil risk grubunda bulunmadığı için aşı yaptırmayacağını ifade ettiğini kaydetti.

-TBMM'DE İPTAL EDİLEN SERVİS UYGULAMASINA GERİ DÖNÜLÜYOR

-TBMM'de personele servis uygulaması geri geliyor. TBMM Başkanlık Divanı'nda CHP'li İdare Amiri Ahmet Küçük'ün önerisi doğrultusunda bir süre önce iptal edilen personele servis uygulamasının tekrar başlatılması planlanıyor.

-ATATÜRK'ÜN GERÇEK SESİNİN ARDINDAN 2 BİN SÜPRİZ GÖRÜNTÜ DAHA GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

-Atatürk'ün gerçek sesini ortaya çıkaran Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen yanar tabanlı film restorasyon projesinde, 2 bin farklı görüntü daha gün yüzüne çıkarılacak.

-BLUETOOTHLAR SAÇ TOKASINDA DA BULUNABİLİR

-MOBİSAD Genel Sekreteri Abdullah Raşit Gülhan, teknolojinin hızla geliştiğine dikkat çekerek, sınavlarda kopya amacıyla kullanılan bluetoothların bayanların saç tokasında da bulunabileceğini ifade etti.

-GEZİCİ FESTİVAL "DARBE" TEMASIYLA YOLA ÇIKIYOR

-Ankara Sinema Derneği tarafından düzenlenen Gezici Film Festivali, 16. yılında "Darbe" temasıyla yola çıkıyor. Festivalde, "askeri darbelerin pek çok ülkenin geleceğini nasıl kararttığını" filmler gösterecek.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anka, 28 Ekim 2010 Perşembe Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement