Anka, 3 Aralık 2010 Cuma Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anka, 3 Aralık 2010 Cuma Gündemi

Anka, 3 Aralık 2010 Cuma Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

03.12.2010 07:56

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-CUMHURBAŞKANI GÜL İSTANBUL'DA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Swiss Otel'de düzenlenen Uluslararası İşbirliği Platformu açılış oturumuna katılıyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Swiss Otel'de Irak Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Kamran Karadağı'yı, Tarabya Köşkü'nde de Türk Konseyi Genel Sekreteri Eski Büyükelçi Halil Akıncı'yı kabul ediyor. (Saat: 09.30/11.00/15.00)

-AKP MKYK TOPLANIYOR

-AKP MKYK toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde yapılıyor. (Saat: 09.00)

-DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

-TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından TBMM'de yapılan etkinliklere katılıyor.

- Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu tarafından düzenlenen ve Maltepe'den Güvenpark'a kadar sürecek olan "Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık" yürüyüşüne katılıyor.

-Engelliler Günü kutlama programı çerçevesinde, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in katılımı ile Altınpark Belediye Evi'nde bir etkinlik düzenleniyor.

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Engelliler Günü dolayısıyla parti genel merkezinde düzenlenen etkinliğe katılıyor.

-CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin de bu etkilikte CHP'nin "Engelsiz ve Eşit Bir Yaşam" hedefini açıklıyor.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise STK temsilcileriyle parti genel merkezindeki yemekte bir araya geliyor. (Saat: 11.00/11.00/11.00/12.30/13.30)

-CHP'DE SİTE TANITIM TOPLANTISI

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin yenilenen resmi internet sitesi www.chp.org.tr'nin tanıtımı amacıyla parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.30)

- MHP LİDERİ BAHÇELİ OSMANİYE VE HATAY'DA

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmaniye'de bir dizi ziyaret gerçekleştiriyor, açılışlara katılıyor.

-Bahçeli, Osmaniye programını tamamlayarak Hatay'a hareket ediyor ve Dörtyol ile Payas belediyelerini ziyaret ediyor. (Saat: 09.15)

-MECLİS GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, Sayıştay Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine devam ediliyor. (Saat: 14.00)

-PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasını öngören tasarı görüşülüyor. (Saat: 10.30)

-CHP'Lİ ANADOL'UN BASIN TOPLANTISI

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, DİSK Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler'in öldürülmesi davasının zamanaşımına uğramasıyla ilgili TBMM'de bir basın toplantısı yapıyor. (Saat: 11.30)

-BAKAN DAVUTOĞLU BAHREYN'DE

-Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Uluslararası Stratejik Çalışmalar

Enstitüsü tarafından düzenlenen ''Bölgesel Güvenlik Zirvesi Manama Diyalog 2010" toplantısına katılmak üzere Bahreyn'e gidiyor.

-BAKAN BAĞIŞ'IN PROGRAMI

-Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, KKTC eski Dışişleri Bakanı, Lefkoşa Bağımsız Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu'nu, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Ortaköy Ofisi'nde kabul ediyor.

-GAP EYLEM PLANI

-GAP Projesi'nde gelinen son noktanın detayları ve GAP illerini yaşanması muhtemel sellerden korumak için, Şanlıurfa Dedeman Otel'de GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil başkanlığında "GAP-SEL Projesi" düzenleniyor. (Saat: 10.00)

-ENFLASYON AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Kasım ayı Tüketici ve Üretici Fiyatları Endeksi sonuçlarını açıklıyor. (Saat: 10.00)

-CHP'Lİ SEYHAN'DAN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA: "BAŞBAKAN'IN AMERİKAN YATIRIM ŞİRKETİ LECHMAN BROTHER'DE YATIRIMI VAR MI?"

-WikiLeaks tarafından yayınlanan belgelerin ardından CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, gündemi sarsacak bir iddiada bulundu. TBMM gündemine de iddiasını taşıyan Tacidar Seyhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Amerikan yatırım şirketi Lechman Brother'da yatırımınız olduğu ve krizle birlikte bu şirkette ciddi miktarda para kaybettiğiniz iddiaları doğru mudur?" diye sordu.

-KILIÇDAROĞLU VE BAYKAL'DAN ANTALYA ÇIKARMASI

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal farklı tarihlerde Antalya'ya çıkarma yapacak. Kılıçdaroğlu, Pazar günü Antalya'ya giderken Baykal'da 9 ve 10 Aralık'ta memleketi Antalya'da bulunacak.

-CHP'Lİ DİBEK: "TRT SPİKERLİK SINAVINI JÜRİSİZ YAPMIŞ"

-CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, TRT'nin bir skandala imza attığını, spikerlik mülakatında bir jüri oluşturmadığını belirterek, "TRT spikerlik için mülakat yapıyor, mülakatta spiker yeteneği olup olmadığını ölçecek bir jüri oluşturulmuyor, bu elemanlar hangi kriter ile stajyer spiker oluyorlar? Bir kurum spikerlik için mülakat ile dil, telaffuz sorunları olan elemanları işe alıyorsa bu durum çok açıktır" dedi.

-TRT'nin 3 Aralık 2008'de stajyer spiker almak için mülakat yaptığını belirten Dibek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, "Spikerlik sınavının jürisinde kimler görev almıştır? Spikerlik yapamayacak durumda olan bu kişilere "spiker olur' onayı veren jüri üyeleri hakkında bir işlem yapılmış mıdır?" diye sordu.

-TRT Genel Müdürü, "Kurumumuzca yapılan giriş sınavı sonucunda stajyer spiker olarak göreve başlayan personelin 2 yıllık yetiştirme dönemi 2011 Şubat-Mart aylarında dolacağından, henüz Spikerlik Yeterlik Sınavı yapılmamış olup, bu çerçevede spikerlik sınav jürisi de oluşturulmamıştır" dedi.

-SEKTÖR KARININ YÜZDE 60'I 4 BANKADAN

-Bankacılık sektöründe aktif büyüklüğü, karlılığı, özkaynakları açısından liste başında yer alan Ziraat Bankası, Garanti Bankası, İş Bankası ve Akbank, 2010 yılı Eylül ayı itibariyle 569 milyar 298 milyon TL'ye ulaşan mevduatın yüzde 57.5'ini topladı. Aktif büyüklükleri toplamı, bankacılık sektörünün yüzde 54.2'sini oluşturan 4 banka, karlılıkta ise sektörün yüzde 59.7'sini bünyesinde barındırdı.

-PARA ARZI 594.7 MİLYAR TL'YE ULAŞTI

-En geniş tanımlı para arzı M3, 12-15 Kasım tarihleri arasında 1 milyar 973.6 milyon TL artarak 594 milyar 689.7 milyon TL'ye yükseldi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anka, 3 Aralık 2010 Cuma Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement