Ankara'ya Yürüyen Demiryolcular Eskişehir'e Geldi - Son Dakika
Güncel

Ankara'ya Yürüyen Demiryolcular Eskişehir'e Geldi

Ankara\'ya Yürüyen Demiryolcular Eskişehir\'e Geldi

Demiryollarının özelleştirilmesi uygulamalarına karşı 5 ayrı koldan yürüyüş başlatan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyelerinden İstanbul, İzmir ve Balıkesir grubu Eskişehir'e geldi.

21.11.2014 16:28

Demiryollarının özelleştirilmesi uygulamalarına karşı 5 ayrı koldan yürüyüş başlatan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyelerinden İstanbul, İzmir ve Balıkesir grubu Eskişehir'e geldi.

BTS üyeleri, demiryollarının özelleştirilme uygulamalarına karşı olduklarını göstermek amacıyla 17 Kasım 2014 tarihinde İstanbul, Balıkesir, Van, Gaziantep ve Zonguldak  garlarından Ankara'ya yürüyüş başlattı. Pazartesi günü Ankara'da TCDD Genel Müdürlüğü önünde buluşacak olan BTS çalışanlarından İstanbul, İzmir ve Balıkesir'den yola çıkanlar Eskişehir Garı'nda bir grup memur ve işçi sendikası üyeleri tarafından karşılandı.

BTS Genel Sekreteri Hasan Bektaş yaptığı konuşmada 24 Kasım'da Ankara'da olacaklarını belirterek şöyle dedi:

"Çalışan sayısının azaltılması sonucunda demiryolu hizmetlerinin üretilmesinde taşeronlaşma hızla yaygınlaşmış, esnek ve kuralsız bir çalışma hayatı önümüze konmuştur. Bu süreç içerisinde demiryollarında işletmecilik güvenliği hiç olmadığı kadar güvenilirliğini kaybedip ölümlü büyük kazalar yaşanırken madenlerde, inşaat sektöründe, tersanelerde, sanayi sitelerinde, fabrikalarda yaşayan iş kazaları, kaza olmaktan çıkmış kitlesel iş cinayetlerine dönüşmüştür. Gelinen süreç önümüzdeki dönemin pek çok açıdan daha da sıkıntılı olacağı, çalışma koşullarıyla ilgili pek çok sorun yaşanacağı, kazanılmış haklarının zarar göreceği bir süreç olacaktır. Bu nedenle bizler tüm bu gerçekler ışığında, içinde bulunduğumuz olumsuz koşullarla ilgili olarak kamuoyu oluşturmak, toplumu bilgilendirmek ve tepkimizi göstermek amacıyla 'demiryollarının özelleştirilme uygulamalarına karşı yürüyoruz' adı altında bu yürüyüş kararını aldık."

Geceyi Eskişehir'de geçirecek olan BTS üyelerinin yarın Ankara'ya gitmek üzere yola çıkacakları belirtildi. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'ya Yürüyen Demiryolcular Eskişehir'e Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement