Anna Komorowska Ankara Üniversitesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Anna Komorowska Ankara Üniversitesini Ziyaret Etti

Anna Komorowska Ankara Üniversitesini Ziyaret Etti

Polonya Cumhurbaşkanının Eşi Anna Komorowska Ankara Üniversitesini ziyaret etti.

07.03.2014 10:50

Türkiye ile Polonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 600. Yılı nedeniyle yapılan etkinlikler çerçevesinde Polonya Cumhurbaşkanı eşi Anna Komorowska 5 Mart 2014 tarihinde Ankara Üniversitesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın eşi Zeliha Elvan, Varşova Büyükelçisi Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın eşi Prof. Dr. Kıvılcım Özcan ve Ankara Üniversitesi Leh Dili ve Edebiyatı ABD öğrencileri de hazır bulundular.

Anna Komorowska, Polonya'nın tarihinde yaşadığı savaşlar sırasında Türkiye'den gördüğü desteği hatırlatarak, 600 yıllık diplomatik ilişkinin her ülkeye nasip olmadığını belirtti. Anna Komorowska, "Bu tarihi temel alarak ilişkilerimizin geleceği konusunda çalışmalıyız" şeklinde konuştu. Bu ilişkileri özellikle eğitim alanında geliştirildiğinin en önemli göstergesinin öğrenci değişimi olduğuna dikkati çeken Anna Komorowska, Türkiye'de tek Leh Dili ve Edebiyatı ABD'na sahip olan Ankara Üniversitesini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ise, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkinin herhangi bir erozyona uğramadan bugünlere geldiğini belirterek bu ilişkinin güçlü olmasının temelinde her ülkenin de geçmişine, geleneğine ve aile bağlarına verdiği önemin yattığını vurguladı. YÖK Eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın Varşova Büyükelçisi olmasının iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir katkı sağladığını da belirten Prof. Dr. Erkan İbiş, Ankara Üniversitesindeki Leh Dili ve Edebiyatı ABD'nın da iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine destek sağlayacağını sözlerine ekledi.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir Gürer, Leh Dili ve Edebiyatı ABD öğrencilerini Polonya Cumhurbaşkanın eşi Anna Komorowska ile biraraya getirmekten mutluluk duyduklarını ve eğitim alanında da iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini ümit ettiklerini dile getirdi.

Leh Dili ve Edebiyatı ABD Başkanı Prof. Dr. Seda Köycü, iki ülke arasındaki dostluğun çok eski zamanlara dayanmasının en önemli kanıtının 1795 yılındaki savaş sırasında Osmanlı'ya gelip yerleşen Polonyalıların adını verdikleri Polonezköy olduğunu belirterek, "Polonya Halkı, Türkiye'ye olan borcunu Kurtuluş Savaşı sonrası kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni tanıyan ilk Avrupa Devleti olarak göstermiştir" dedi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anna Komorowska Ankara Üniversitesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement