Antalya - Arşiv Bunaltıcı Sıcakta Sulu Serinlik - Son Dakika
Güncel

Antalya - Arşiv Bunaltıcı Sıcakta Sulu Serinlik

Antalya - Arşiv Bunaltıcı Sıcakta Sulu Serinlik

Antalya'da Bir Gün İçerisinde 2 Bin Kişi Sıcak Nedeniyle Acil Servislere Başvurdu

03.08.2010 17:10

Antalya'da bir gün içerisinde 2 bin kişi sıcak nedeniyle acil servislere başvurdu

SICAKLIĞIN gün ortasında 38 derece olduğu fakat nemle birlikte 42 derece hissedildiği Antalya'da yerli ve yabancı tatilciler, su altında serinlik arıyor. Önceki gün yaklaşık 2 bin kişinin sıcakların etkisiyle hastanelerin acil servislerine başvurduğu ortaya çıktı.

Tatil rotalarını en sıcak günler yaşayan Antalya'ya çeviren yerli ve yabancı turistler, gündüzlerini plaj ve havuzlarda geçiriyor. 'Herşey dahil' sisteminin uygulandığı beş yıldızlı otellerinden dışarı çıkmak isteyen tatilciler, serinleten aktiviteler sunan rafting ve su parkı turlarına katılıyor. Su parklarını tercih eden ve çoğunluğunu Rus turistlerin oluşturduğu tatilciler, gölgede 42 derece olarak hissedilen sıcakta kendilerini su kaydıraklarına, yapay şelaleye ve dalga havuzuna atıyor. Şelaleden fışkıran buz gibi soğuk suyun altına giren turistler, serinlemeye çalışıyor.

Önceki gün (Pazar) Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 517, Atatürk Devlet Hastanesi'ne 650, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'ne ise 325 hasta başvurdu. Devlet kurumlarındaki toplam rakam 1492 olurken, özel hastanelere gidenlerle birlikte sayının 2 bini aştığına dikkat çekildi. Hastanelerin acil servislerinde, 16.00- 20.00 saatleri arasında aşırı yığılma olurken gece gelenlerin sıcaktan etkilenen, uyuyamayan, tansiyonu yükselen ve solunum yetmezliği çekenlerden oluştuğu, gündüz gelenlerin ise güneş çarpmasından ve yüksek ateşten şikayetçi olduğu belirtildi.

AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Doç. Dr. Cem Oktay, özellikle yaşlı, çocuk ve kronik böbrek hastalığı bulunanların öğle saatlerinde dışarı çıkmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Doç. Dr. Oktay, ''Çıkılması gerekiyorsa en azından şemsiye ve geniş koruma alanlı şapkayla çıkılmalı. Açık renkli, bol kıyafetler giyilmeli. Su, meyve suyu ve çay gibi içecekler tüketilmeli. Aşırı yağlı yiyecekler ve kızartmalardan kaçınılmalı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Arşiv Bunaltıcı Sıcakta Sulu Serinlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement