Antalya Bakan Müezzinoğlu Sabah Sporundan Sonra Çalıştay Değerlendirmesi Yaptı - Son Dakika
Güncel

Antalya Bakan Müezzinoğlu Sabah Sporundan Sonra Çalıştay Değerlendirmesi Yaptı

Antalya Bakan Müezzinoğlu Sabah Sporundan Sonra Çalıştay Değerlendirmesi Yaptı

Bakan Müezzinoğlu sabah sporunda (2) ANTALYA TOPLANTISI Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlığınca bu yıl Antalya'nın turizm bölgesi Belek'te 7'ncisi düzenlenen ve 2 gün devam eden Koordinasyon Değerlendirme ve Planlama Toplantısı'nı değerlendirdi.

17.01.2015 16:46

Bakan Müezzinoğlu sabah sporunda (2)

ANTALYA TOPLANTISI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlığınca bu yıl Antalya'nın turizm bölgesi Belek'te 7'ncisi düzenlenen ve 2 gün devam eden Koordinasyon Değerlendirme ve Planlama Toplantısı'nı değerlendirdi. Bakan Müezzinoğlu, Antalya'da gerçekleştirilen toplantıda Türkiye'nin 81 ilinden gelen İl Sağlık, Halk Sağlığı ve Genel Sekreterleri'nin katılımıyla 10 çalıştay grubu oluşturduklarını belirterek, "Türkiye'nin gelecekteki sağlık vizyonu, şehir hastanelerinin yönetimi vizyonu, sağlıkta şiddette geldiğimiz nokta ve bundan sonraki süreçte çözüm önerileri, anne - bebek ölümlerinde bugün ki noktamız ve gelecekle ilgili almamız gereken önlemler, aile hekimliğini fiziki mekan ve hizmet anlayışındaki gelecek değerlendirmeleri gibi, veri değerlendirmesi, veri güvenliği gibi başlıklarda 10 farklı çalıştayı yaptık" diye konuştu.

Toplantıya ilişkin sonuç bildirgesinin de kısa bir süre içinde tamamlanıp kamuoyuna açıklanacağını belirten Bakan Müezzinoğlu, gruplardan ilginç öneri ve tespitlerin çıktığını dile getirdi. Toplantının açılış konuşmasında "Alın terinden ziyade beyin teri istiyoruz" dediğini hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, "Artık beynimizi daha çok yorarak sağlıkta Türkiye'nin geldiği noktayı 2018'lerde çok daha farklı konuma, 2023'te de inşallah hedeflediğimiz o güçlü yere taşıyacağız" dedi.

AİLE HEKİMLİĞİ DÜZENLEMESİ

Bakan Müezzinoğlu, nöbet tartışmaları üzerinden gündeme gelen aile hekimliği uygulamasının da Antalya'da tartışıldığını belirterek, "Aile hekimliğimizin hizmet sunumunun standardı ve kalitesi şeklinde değerlendirmemiz var. Zaten nöbet cümlesi zaten bundan kaynaklanıyor" dedi. Aile hekimlerinin iki temel sorunu bulunduğunu dile getiren Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "Birincisi fiziki mekanlar. Yasadan kaynaklanan nedenle, 'Fiziki mekanı kendiniz bulun, bunun ücretini biz size veriyoruz' gibi bir düzenleme standardı belli olmayan bir fiziki mekan sorunu yaşanmasına neden oldu. Biz şimdi tip projelerle 7 farklı bölgemize projeyle, 2- 3 aile hekimliğiyle ilgili, 4- 5 aile hekimliğiyle ilgili ve 5- 6 aile hekimi olan yerlerde de sosyal destek uzmanı, psikolog ve diyetisyen desteği, aile diş hekimliği desteğiyle saygın, güçlü fiziki mekanları kamu olarak biz yapacağız. Özellikle 5- 6 aile hekiminin olduğu, sosyal destek uzmanının olduğu, psikolog, çünkü uyuşturucuyla da mücadelemiz var, bu yapıların olduğu merkezleri 12 saat gündüz mesailerini haftanın 7 gününe planlıyoruz. Hekim sayımızı da önümüzdeki 2- 3 yılda daha çok artırarak, inşallah hekim başına düşen hasta sayısını da 3 bin 500'lerin altına indirerek, başarabilirsek 3 binlere, o zaman vatandaşımız şunu bilecek, 'Sabah 8 akşam 8 bu merkezlerde aile hekimim var'. Kendi aile hekimim ya da bu merkezdeki aile hekimim. Çünkü orada bütün kayıt ortak olacak ve onlara hizmeti sabah 8 akşam 8 gibi önümüzdeki 2 yıl içinde bunu planlıyoruz."

Müezzinoğlu, bu başarıldığı zaman aile hekimliğinin toplum karşısında çok daha güçlü, çok daha saygın bir birinci basamak sağlık hizmeti sunar noktaya geleceğini vurguladı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, yanlış ilaç kullanımı, sezaryenle doğum gibi konularda ise Antalya'da önerileri de alarak Türkiye için yol haritalarının belirlemeye başladıklarını söyledi.

Antalya toplantısında öncelikli başlıklardan birinin de sağlıklı yaşam kültürün teşviki projesi olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, bu kültürü 77 milyona yaygınlaştıracak bir sistematiği tartıştıklarını, süreç içinde sağlıklı yaşam kültürünü bir proje dahilinde gündeme getireceğini anlattı.

HER 1 METRE YOLA 1 BİSİKLET

Bakan Müezzinoğlu, ayrıca yerel yönetimlerle her bir metre bisiklet yoluna bir bisiklet hediye projesi kapsamında 300 bin bisiklet ihalesine çıkacaklarını belirterek, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca belirlenen standartlarda 'Şu yolu yapacağım' diye bize müracaatını ve projesini verecek" dedi.

HER 1 METRE YOLA 1 BİSİKLET

Bakan Müezzinoğlu, ayrıca yerel yönetimlerle her bir metre bisiklet yoluna bir bisiklet hediye projesi kapsamında 300 bin bisiklet ihalesine çıkacaklarını belirterek, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca belirlenen standartlarda 'Şu yolu yapacağım' diye bize müracaatını ve projesini verecek" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Emre BAYLAN/ ANTALYA (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Bakan Müezzinoğlu Sabah Sporundan Sonra Çalıştay Değerlendirmesi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement