Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Güncel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ISPARTA Belediyesi Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince kentteki mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışması başlatıldı.

14.06.2013 09:52

Foto: Köprüden fotoğraflar

===

Isparta'da mezarlıklar temizleniyor

ISPARTA Belediyesi Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince kentteki mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın talimatıyla, yıl içinde belli periyotlarla mezarlık bakımları yapılırken, bu temizliklerin son aşaması da Asri Mezarlıkta gerçekleştirildi.

Yürütülen çalışmalar kapsamında mezarlıklardaki otlar ve ağaç dalları temizlendi, ana ulaşım yolları arazözlerle yıkandı. Çalışmaların tamamlanmasıyla vatandaşların daha bakımlı ve temiz bir ortamda mezarlık ziyaretlerini yapacaklarını kaydeden Başkan Günaydın, çalışmaların en kısa zamanda tamamlanacağını söyledi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA,

Foto: Toplantıdan

===

Kızılay'ın 145'inci yıl gururu

AFYONKARAHİSAR'da, Türk Kızılayı'nın kuruluşunun 145'inci yıldönümü törenle kutlandı. Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, Kızılay'ın 11 Haziran 1868 yılında kurulduğunu hatırlattı. Tam adı Türk Kızılay Derneği olan kuruluşun, 'Türk Kızılayı' ve 'Kızılay' adlarıyla da anıldığını vurgulayan Danıştekin, "Kızılay adını, kurumumuza büyük önder Atatürk vermiştir" dedi.

Kızılay'ın ihtiyaç anında dayanışmanın, ızdırap anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün, savaşın en kızgın anında insancığın, merhametin tarafsızlığın ve şansın simgesi olduğunu anlatan Danıştekin, "Afyonkarahisar Kızılay şubemiz, kayıt isteyemeyen yaklaşık 250 ihtiyaç sahibi aileye sürekli gıda, giyim ve yakacak yardımı yapmaktadır. Ekonomik yapısı zayıf, çalışkan ve başarılı öğrencilerimize burs vermektedir" diye konuştu.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR,

Foto: Sergiden

===

Kemer festivale hazırlanıyor

KEMER Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenecek olan Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali, 16-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Geleneksel hale getirilen ve bu yıl 10'uncusu düzenlenecek olan Kemer Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali, İlçe Stadyumu'nda yapılacak. Büyük bir coşku içinde kutlanması beklenen festivalde, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden ünlü sanatçılar sahneye çıkacak. Ünlü komedyen Yavuz Seçkin'in de katılacağı festival, 16 Haziran Pazar günü başlayacak.

Festivalin ilk günü Hasan Yılmaz ile Ankaralı Ayşe sahne alarak, konser verecek. Pazartesi günü ise pop müziğin ünlü sanatçısı Sıla sahneye çıkarak, Kemerlilerle buluşacak. Konserlerin yanı sıra çeşitli etkinliklerin de yapılacağı festivalin kapanışında ise yine pop müziğin ünlü ismi Mustafa Sandal sahne alacak. İllüzyonist Oğuz Engin'de bir gösteri sunacak. Dolu dolu bir programla geçecek olan festivale, yoğun bir katılım bekleniyor.

Saffet YENİGÜN/KEMER,

Foto: Sertifika dağıtımından foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement