Antalya'ya 13 Tesis Kazandırılıyor - Son Dakika
Güncel

Antalya'ya 13 Tesis Kazandırılıyor

Antalya\'ya 13 Tesis Kazandırılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya’ya 77 milyon lira tutarındaki 12 adet yatırım müjdesi için geliyor.

04.03.2017 15:15

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya'ya 77 milyon lira tutarındaki 12 adet yatırım müjdesi için geliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan ve inşa edilecek olan 13 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek. Bakan Eroğlu, 5 Mart Pazar günü saat 11.00'de Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek 1 adet taşkın koruma tesisinin ve OGM tarafından yapılacak orman yolunun temelini atacak. Daha sonra Manavgat İlçesine geçecek olan Eroğlu, saat 14.00'te Hükümet Konağı Karşısı'nda düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde Naras Barajı Sulaması'nı hizmete alacak. Bakan Eroğlu aynı merasimde OGM tarafından yapılacak orman yollarını, ilk müdahale ekip binası ve yangın havuzunun temelini atacak.

Son olarak Bakan Eroğlu saat 17.15'te Merkez Dokuma Parkı'nda düzenlenecek merasimde Finike Kapıçay Barajı Sulaması, Kumluca Adrasan Barajı Sulaması, Korkuteli Yelten Göleti Sulaması Yenileme İşi ile 4 adet taşkın koruma tesisini, OGM tarafından yapılacak orman yollarını, ilk müdahale ekip binası ve yangın havuzunun temelini atacak. Ayrıca Veysel Eroğlu, DKMP tarafından yapılan Güllükdağı Milli Parkı Çevre Düzenlemesi ve altyapı tesislerinin açılışını yapacak.

Eroğlu, Antalya'da düzenlenecek bu üç törende orman köylülerinin kalkındırılması maksadıyla 30 aileye gelir getirici tür, 30 aileye Orköy sertifikası verecek.

99 bin 290 dekar zirai arazi suya kavuşacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tarafından temeli atılacak ve hizmete alınacak tesisler ile 99 bin 290 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. Ayrıca 1 adet köprü ile dere tanzimi yapılarak, 2 yerleşim yeri ve 2 ilçe taşkın zararlarından korunacak.

Antalya'ya son 5 yılda 1 milyar 697 milyon TL'lik 112 müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 16 Şubat 2013, 28 Haziran 2013, 16 Nisan 2015 ve 16 Nisan 2016 tarihlerinde Antalya'ya verdiği 1 milyar 620 milyon TL tutarındaki 100 müjdeye ilave olarak 77 milyon TL yatırım bedeline sahip 12 müjde daha verecek. Böylece son 5 yılda Antalyalılara 1 milyar 697 milyon TL'lik 112 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında gölet, sulama tesisleri, fidan üretimi, mesire yeri, bal ormanı, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, Finike'de Yaban Hayatı Tanıtım Merkezi yapımı ile 6 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulumu yer alıyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement