Arap Turistlerin Şiir Merakı - Son Dakika
Güncel

Arap Turistlerin Şiir Merakı

Arap Turistlerin Şiir Merakı

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde 13.Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları etkinlikleri Sapanca Gölü kıyısında yapıldı.

23.06.2013 19:29

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde 13. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları etkinlikleri Sapanca Gölü kıyısında yapıldı. Arap turistler şiir akşamlarında cep telefonları ve kameralarıyla şiir okuyanları çekip yoğun ilgi gösterdi.

Geleneksel hale gelen Sakarya Valiliği ve Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı'nca (TÜRKSOY) düzenlenen Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları programına Eski Çevre Bakanı Talip Özdemir, Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Arap turistler ise şiir akşamlarına katılarak yoğun ilgi gösterdiler. Cep telefonları ve kameralarıyla şiir okuyanları çektiler. Türkiye'nin dışında Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Yunanistan, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbeycan, Altay, Sibirya, Tataristan, Moldova, Özbekistan, Kırım 25 şair katıldı.

Önce Taraklı'da gerçekleşen ve 'Ölümünün 30. Yılında Necip Fazıl' isimli panelin ardından Sapanca sahilinde bulunan İnsan Hakları Parkında düzenlenen Volkan Bektaş konseri ile devam etti. Sanatçı Volkan Bektaş'ın arabesk ağırlıklı söylediği şarkılar geceye katılanların beğenisi topladı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan sanatçıya seyirciler bir süre sahnede de eşlik ederken Arap turistler bol bol fotoğraf çektiler.

Şiir akşamlarının 2'nci gününde çeşitli ülkelerden gelen 25 şair şiirler okudu. - Sakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arap Turistlerin Şiir Merakı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement