Arbella Makarna'dan Türk Kızılayı'na Anlamlı Destek - Son Dakika
Güncel

Arbella Makarna'dan Türk Kızılayı'na Anlamlı Destek

Arbella Makarna\'dan Türk Kızılayı\'na Anlamlı Destek

Mersin'de kurulu Arbella Makarna, 'Senin Kalbin Kimin için Çarpıyor' sloganıyla Türk Kızılayı ile kan bağışı konusunda işbirliği yaptı.

27.07.2011 16:21

Mersin'de kurulu Arbella Makarna, 'Senin Kalbin Kimin için Çarpıyor' sloganıyla Türk Kızılayı ile kan bağışı konusunda işbirliği yaptı. Bu işbirliği kapsamında, Türk Kızılayı'na kan bağışında bulunanlara verilmek üzere ilk etapta Arbella Makarna'nın ürettiği 250 gramlık 200 bin özel poşetli makarna Kan Bağışı Merkezleri'ne gönderildi. Kan bağışlarına, bağış sonrası paket paket makarna armağan edilecek.

Proje nedeni ile Arbella Makarna Fabrikası'nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Mersin Vali Yardımcısı Kadir Oktan, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu, Arbel Grubu CEO'su Hüseyin Arslan, Arbella Makarna Genel Müdürü A. Kadir Külahçıoğlu, Kızılay Kan Hizmetleri Koordinatörü Erkan Oğuztürk, Kızılay Operasyon Birim Yöneticisi Metin Kalender katıldı.

Arbel Grubu CEO'su Hüseyin Arslan, devamlılığı olan sosyal sorumluluk projelerinde yer almayı sürdüreceklerini belirterek, başta eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel projelerde yer aldıklarını dile getirdi.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali de birkaç yıl öncesine kadar yakınları hastaneye yatan kişilere 'Git birkaç kişi bul, kan alacağız' denildiğini, 2005 yılında başlattıkları kan bağışı kampanyası sayesinde bu dönemin geride kaldığını söyledi.

Türkiye'nin yılda 1 milyon 800 bin ünite kana ihtiyaç duyduğunu, bunun bağış yoluyla sağlanması için kamuoyunda farkındalık yaratan projeler yaptıklarını da dile getiren Küçükali, kan bağışları ve kan stokundan elde edilecek ürünler sayesinde Türkiye'nin yıllık 500 milyon doları bulan ilaç masrafından da kurtulacağını kaydetti.

Üretilen makarnanın 77 bin paketi Gaziantep, İzmir, Adana, Bursa, Kayseri, Erzurum, Ankara, Eskişehir ve Antalya bölgelerinde yer alan gezici ekiplerde kan bağışçılarına dağıtılmak üzere Bölge Kan Merkezleri'ne, 123 bin makarna ise Kan Bağışı Merkezleri'ne gönderilmek üzere teslim edildi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arbella Makarna'dan Türk Kızılayı'na Anlamlı Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement