Ardahan Belediyesi deprem bölgesine 1 ton kavurma gönderdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ardahan Belediyesi deprem bölgesine 1 ton kavurma gönderdi

Ardahan Belediyesi deprem bölgesine 1 ton kavurma gönderdi
14.03.2023 19:25  Güncelleme: 19:29

Ardahan Belediyesi, kentte ilk kez ürettikleri kavurmaları deprem bölgesine gönderdi.

Ardahan Belediyesi, kentte ilk kez ürettikleri kavurmaları deprem bölgesine gönderdi.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 kente yardımlar devam ediyor.

Bu kapsamda yöresel ürünler marketinde toplantı düzenleyen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, belediye olarak depremin ilk gününden itibaren bölgeye yardım gönderdiklerini söyledi.

Kentte ilk kez üretilen kavurmaları bölgeye gönderdiklerini belirten Demir, "Bu kavurmayı belediye olarak ilk kez üretiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile üretimini yapıyoruz. Ürünlerimizin satışı yapılmadan 1 ton kavurmayı deprem bölgesine gönderiyoruz." dedi.

Demir, belediyenin imkanları dahilinde yardımların süreceğini ifade ederek, "Kavurmanın satışı için burada mağazamızı kurduk. Ardahanlılar olarak yardımlaşmayı, dayanışmayı, acısı ve sevgiyi paylaşmayı iyi biliriz. O nedenle ilk ürünlerimizin satışını yapmak veya tüketmek yerine afet bölgesine, depremzede kardeşlerimize göndermeyi uygun gördük. Bir ton kavurmayı Osmaniye'ye gönderirken 500 kilogram kavurmayı da AFAD'a teslim edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ardahan Belediyesi deprem bölgesine 1 ton kavurma gönderdi - Son Dakika


Advertisement