Aşıklar Mendireğinde Yasak Kalkıyor - Son Dakika
Güncel

Aşıklar Mendireğinde Yasak Kalkıyor

Aşıklar Mendireğinde Yasak Kalkıyor

Eski Başbakanlardan Adnan Menderes Döneminde Yapılan, 'aşıklar Mendireği' Olarak Bilinen ve 6 Yıl Önce Yasaklanan Mendirek Sahası, Yeniden Hizmete Giriyor.

22.12.2010 15:10

ESKİ Başbakanlardan Adnan Menderes döneminde yapılan, 'Aşıklar Mendireği' olarak bilinen ve 6 yıl önce yasaklanan mendirek sahası, yeniden hizmete giriyor. Bodrum Belediyesi'nin hazırladığı yeni projeyle mendirek turizm sezonu öncesinde yeniden ziyarete ve gezintiye açılacak. Projede yer alan Ünlüler Meydanı'nda kentin kimliğine damgasını vuran ünlülerin heykelleri ve büstleri de bulunacak.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde eski Başbakanlardan Adnan Menderes döneminde yapılan, turizmin gelişmesi ile özellikle her yaz on binlerce kişinin yürüyüş yaptığı, gezdiği, denize girdiği Kara Ada ve İstanköy Adası manzaralı, 400 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğindeki Aşıklar Mendireği'ndeki yasak kalkıyor. Altı yıl önce, gümrük alanının uluslararası niteliğe kavuşması nedeniyle, Uluslararası Gümrük Sahası Yönetmeliği uyarınca, girişine bir demir kapı yaptırılıp güvenlik gerekçesiyle yasaklanan mendirek, gelecek sezon tekrar Bodrum Beldiyesi'nun uygulamaya sokacağı projeyle hizmete açılacak. Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon'un talimatıyla mimar Gülay Tezer tarafından hazırlanan Mendirek ve Ünlüler Meydanı Projesi'nin tamamlandığı bildirildi. Başkan Kocadon'a proje ile ilgili teknik bilgiler veren ve projeyi gönüllü olarak hazırlayan Tezer, yıllardır kapalı olan mendireğin ve Bodrum Kalesi ile Gümrük Alanı arasındaki 60 dönümlük yerin kardeş Eskişehir Belediyesi Fen ve İmar İşleri'nce hazırlanan projeler örnek alınarak hayata geçirileceğini belirtti. Tezer, ''Bodrum Kalesi, mendirek ve gümrük alanı denizden gelen turistin ilk adımını attığı ve Bodrum ile kucaklaştığı yer. Bu nedenle Bodrum'un en güzel manzarasının seyredildiği, denize girildiği, akşam esen meltemde aşıkların el ele oturup Ege Denizi'ni ve adaları seyrettiği yerde yapacağımız düzenle 5 bin yıllık antik kentin günümüze yansımalarını anlatacak. Herodot'tan Neyzen Tevfik'e, Artemis'ten Zeki Müren'e, Ahmet Ertegün'e kadar birçok ünlünün bankta oturan birebir heykelleri yapılacak. Ziyaretçiler bankta ünlüler ile birlikte oturacak. Bodrum'u Bodrum yapan ünlülerin büstleri de mendirek ve düzenleme alanında yer alacak. Ayrıca Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin de destek verdiği projede Karya döneminde kullanılan adak taşları ve antik eserler de meydanda sergilenecek' dedi.

Yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olacak projenin turizm sezonuna yetiştirileceğini belirten Başkan Kocadon ise ''Dünyada turizm markası haline gelen Bodrum'da yeni meydanlar ve yeşil alanlar düzenlemesi ile kentin yüz yıllık geleceğini planlıyoruz. Bodrum'u Bodrum yapan değerleri, tanrının Bodrum'a bağışladığı doğa güzellikler ile birleştirip yılın 12 ayı turizm yapılır hale gelmek istiyoruz. Birçok filme ve belgesele konu olan, her yıl milyonlarca kişinin ziyaret ettiği, Bodrum'un en güzel panoramasının yer aldığı ve gümrük alanının güvenliği için altı yıl önce kapısına kilit vurulan mendireği de yeniden kentin yaşamına kazandıracağız. Bodrum'un üç yıl içerisinde çehresi değişecek' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aşıklar Mendireğinde Yasak Kalkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement