Aspendos Festivali'nin İkinci Yarısı Eylül'de Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Aspendos Festivali'nin İkinci Yarısı Eylül'de Başlıyor

Aspendos Festivali\'nin İkinci Yarısı Eylül\'de Başlıyor

Dünyanın önde gelen festivalleri arasında yer alan Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin ikinci yarısı Eylül ayında başlıyor.

27.08.2012 16:32

Dünyanın önde gelen festivalleri arasında yer alan Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin ikinci yarısı Eylül ayında başlıyor. Aspendos Antik Tiyatrosu'nun tarihi atmosferinde gerçekleşen ve bu yıl 19'uncusu düzenlenen festivalin ikinci yarısı 3 Eylül'de Çin Pekin Operası'nın sahneleyeceği Madama Butterfly operası ile açılacak.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Haziran ayında başlayan festivalin süresi bu sene Eylül ayını kapsayacak şekilde değiştirildi. 15 Eylül'de Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği Tannhauser Operası ile kapanması planlanan festivalde değişiklik yapılarak, festival kapanışının 17 Eylül'de Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin yapacağı bildirildi. Antalya Operası sanatçılarının dev kadro ile Carl Orff'un Carmina Burana eserini seslendireceği kaydedildi.

ÇİN PEKİN OPERASI GELİYOR

19.Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin ikinci yarısı Eylül ayında Pekin Operası ile başlıyor. 2012 yılının Türkiye'de Çin Kültür Yılı ilan edilmesi ile festivale davet edilen Çin Pekin Operası, izleyicilere özel bir gece yaşatacak. Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu ile birlikte sahne alacak olan topluluk, festivalde G. Puccini'nin ünlü operası 'Madama Butterfly'ı sahneleyecek. Eser, 3 Eylül'de Aspendos Antik Tiyatrosu'nda izlenebilecek.

ASPENDOS FESTİVALİNDE 'LUCİA' RÜZGARI ESECEK

Festival, ev sahibi olan Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği G. Donizetti'nin 'Lucia Di Lammermoor' adlı opera eseriyle devam edecek. İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini'nin rejisörlüğünü yaptığı 'Lucia Di Lammermoor', 6 Eylül'de sanatseverlerle buluşacak.

KUĞULAR ASPENDOS'U BÜYÜLEYECEK

Dünyada en çok sahnelenen balelerden biri olan 'Kuğu Gölü', bu yıl 19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivalinde izleyicilere görsel şölen yaşatacak. P.İ. Çaykovski'nin ünlü eseri 10 Eylül'de Aspendos Antik Tiyatrosu'nda izleyicilerle buluşacak. Eser, Türkiye'de 6 şehirde bulunan Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri sanatçılarının bir araya gelmesiyle oluşan görkemli bir topluluk tarafından sahnelenecek. Ünlü dansçı Josef Varga 'Prince Siegfried' ve Avetik Karapetyan 'Soytarı' rolünde sahne alacaklar.

Festivalin bu yılki son opera eseri Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği Tannhauser olacak. Alman rejisör Peter Hans Lehmann'ın sahneye koyduğu, ünlü Alman besteci Richard Wagner'in etkileyici müziğinin renklerini içinde barındıran efsanevi Tannhauser operası ile festival son bulacak. Eser, 15 Eylül'de Aspendos Antik Tiyatrosu'nda izlenebilecek.

KAPANIŞ SÜRPRİZİ 17 EYLÜL CARMİNA BURANA KONSERİ

Festivalin kapanışında Antalya Devlet Opera ve Balesi sahnesi yine efsane bir konsere ev sahipliği yapacak. Ünlü Alman besteci Carl Orff tarafından

oluşturulan sahne kantatı Carmina Burana, 120 kişilik dev bir kadroyla seslendirilecek. Dünyanın soluksuz izlediği konser 17 Eylül'de Aspendos Antik Tiyatrosu'nda sanatseverlerin karşısında olacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aspendos Festivali'nin İkinci Yarısı Eylül'de Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement