Atatürk'ün Fotoğrafçısının Kızının Cenazesı Almanya´Ya Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Fotoğrafçısının Kızının Cenazesı Almanya´Ya Uğurlandı

Atatürk\'ün Fotoğrafçısının Kızının Cenazesı Almanya´Ya Uğurlandı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Geçirdiği Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybeden Atatürk'ün Fotoğrafçısı Othmar Pferschy'nin Kızı Astrid Von Schell İçin Cenaze Töreni Düzenlendi.

19.11.2010 16:51

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Atatürk'ün fotoğrafçısı Othmar Pferschy'nin kızı Astrid Von Schell için cenaze töreni düzenlendi. Schell'in cenazesi, törenden sonra Almanya'nın Münih kentine götürülmek üzere yola çıktı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarında, fotoğraflarıyla Türk insanının dünyaya tanıtılmasında önemli rol oynayan ve Atatürk ile bazı devlet adamlarının fotoğraflarını da çeken dünyaca ünlü Avusturyalı fotoğrafçı Othmar Pferschy'nin 73 yaşındaki kızı Astrid Von Schell, geçen 15 Kasım'da Alanya'ya bağlı Kargıcak Beldesi'ndeki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 30 yıldır Alanya'da yaşayan Schell için bugün Alanya Kültür Merkezi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Alanya Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu, Schell'in kızı Ingrid Schniering ve oğlu Woltgang Von Schell ile yakın dostları katıldı.

Törende konuşmakta zorluk çeken Schell'in kızı Ingrid Schniering, "Annemizin bu kadar çok sevildiğini bilmek bizleri gururlandırdı. Şimdi Alanya'yı neden çok sevdiğini daha iyi anlıyoruz' dedi. Başkan Sipahioğlu ise Schell'in babasının çektiği fotoğraflarla yeni Türkiye'yi dünyaya tanıttığını hatırlattı.

Konuşmaların ardından Alman Papaz Martin Brunnemann, tabutun başında dua etti. Schell'in Türk dostları ise cenazenin başında Fatiha okudu. Daha sonra törene katılanlar tabuta çiçek bıraktı. Törenin ardından Schell'in cenazesi Concordia Cenaze Hizmetleri tarafından Almanya'nın Münih kentine götürülmek üzere yola çıktı.

Babası gibi fotoğraf sanatına büyük ilgisi olan Astrid Von Schell'in, Alanya ile ilgili bir kitabının bulunduğu belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Fotoğrafçısının Kızının Cenazesı Almanya´Ya Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement