Avrupa Şampiyonu Yasemin'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tebrik - Son Dakika
Güncel

Avrupa Şampiyonu Yasemin'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tebrik

Avrupa Şampiyonu Yasemin\'e Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan Tebrik

Letonya'nın başkenti Riga'daki Avrupa Bayanlar Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'ye tarihteki ilk altın madalyayı kazandıran Yasemin Adar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini tebrik ettiğini söyledi.

13.03.2016 18:32

Letonya'nın başkenti Riga'daki Avrupa Bayanlar Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'ye tarihteki ilk altın madalyayı kazandıran Yasemin Adar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini tebrik ettiğini söyledi.

Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Spor Bakanı Çağatay Akif Kılıç'ın da kendisini telefonla aradığını belirten Yasemin Adar, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonda bana Ruslar'a Türk'ün gücünü gösterdiğimi söyledi. Bu onuru Türkiye'ye yaşattığım için çok gururluyum" dedi.

Letonya'nın başkenti Riga'daki Avrupa Bayanlar Güreş Şampiyonası'nın kadınlar 75 kiloda Rus güreşçiyi 7-0 yenerek şampiyon olan 25 yaşındaki Yasemin Adar, antrenmanlarını yaptığı Edirne Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ninde Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak tarafından çiçeklerle karşılandı. Yasemin Adar, daha sonra kazandığı Avrupa Şampiyonluğunu arkadaşları, antrenörleri ve idarecilerle birlikte pasta keserek kutladı.

Trakya Birlik Spor Kulübü güreşçisi olan Yasemin Adar, şampiyonaya Edirne'deki Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde çok sıkı çalışarak hazırlandığını söyledi. Her zaman madalyaya çok yakın olduğunu ancak defalarca son anda kaybettiğini anlatan Yasemin Adar, şöyle konuştu:

"Şampiyonaya çok sıkı hazırlanmıştık. Final maçında kendime çok inanmıştım. Buna inanarak maça çıkmıştım. Bu zamana kadar hep kıl payı altın madalyaları kaçırmıştım. Her zaman çok yakın olduğumu biliyordum. Bu kez altın madalyayı almak istiyordum. İnandığım içinde başardım. Bu ilki tüm Türk halkına yaşattığım için gurur duyuyorum. Çok sevinçliyim, halkımızda dualarını eksik etmedi benden ve kazandım."

Şimdiki hedefinin olimpiyat madalyası olduğunu belirten Yasemin Adar, " Sırbistan'da kota alarak olimpiyatlara katılmak istiyorum. Olimpiyatlarda bayrağımızı dalgalandırmam bile benim için çok büyük bir onur olur. Oimpiyatlarda da ilk üçe girebileceğime inanıyorum. Bunun için çok çalışıp kazanmak istiyorum" diye konuştu.

dedi. Bu onuru yaşadığım için çok mutluyum" dedi.

ÇANTAMA İLK KEZ TÜRK BAYRAĞI KOYMUŞTUM

Milli takım antrenörlerinden Habil Kara ise 30 yıllık kariyerinde ilk kez çantasına Türk bayrağı koyarak Letonya'ya gittiğini ifade etti, "Final maçından sonra Türk bayrağını orada dalgalandırmak gerçekten bizim için onur oldu. Yasemin çok güçlü rakipleri yendi" dedi.

Edirne Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serhat Ocak ise sayıları 16 olan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nin hedefine ulaştığını, Avrupa şampiyonluğunun çok değerli olduğunu kaydetti, "Bize bu onuru yaşatan sporcumuz Yasemin Adar, artık hedeflerimiz daha büyük" diye konuştu.

TARİHE GEÇTİ

Letonya'nın başkenti Riga'daki Avrupa Güreş Şampiyonası kadınlar 75 kilo finalinde Yasemin Adar, Rus Alena Starodubtseva'yı 7-0 yenerek Türkiye'ye tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası kadınlarda altın madalya kazandırdı.

- Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avrupa Şampiyonu Yasemin'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tebrik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement