Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası Ankara'da Başladı - Son Dakika
Güncel

Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası Ankara'da Başladı

Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası Ankara\'da Başladı

Elit Bayanlar Zamana Karşı Koşusu'nda Rus Bisikletçi Alexandra Burchenkova 1. Oldu

15.07.2010 19:09

ELİT BAYANLAR ZAMANA KARŞI KOŞUSU'NDA RUS BİSİKLETÇİ ALEXANDRA BURCHENKOVA 1. OLDU

Avrupa'da bugüne kadar yapılan en büyük bisiklet organizasyonu olan 2010 Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası Ankara'da başladı.

Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Sağlam'ın startı ile başlayan şampiyonada piste çıkan ilk sporcu Türk Milli Takımı'ndan Mehtap Demircioğlu oldu. Duygu Çokal 6., Gül Çelebi ise 16. sırada yarışmaya başladı.

31 sporcunun boy gösterdiği şampiyonanın ilk etabı elit bayanlar zamana karşı yarışı oldu. 1 dakika ara ile yarışan sporcular Anıtpark'tan başladı ve 25.9 kilometrelik parkuru en kısa sürede bitirmek için mücadele etti.

Elit Bayanlar Zamana Karşı Koşusu'nda 1. olan sporcu ise Rus Alexandra Burchenkova oldu. 34.37'lik derece ile finish çizgisini ilk geçen Rus bisikletçi Burchenkova'yı sırasıyla 34.48'lik derece ile İsveçli Emilia Fahlin ve 35.23'lük derecesiyle Letoyalı bisikletçi Katazina Sosna takip etti. Bu kategoride pedal çeviren Türk sporculardan Mehtap Demircioğlu, 44.14'lük derecesiyle 29'uncu, Gül Çelebi 46.08'lik derecesiyle 30'uncu, Duygu Çokal da 46.21'lik derecesiyle 31. sırada yer aldı.

Dereceye giren sporculara madalyalarını Avrupa Bisiklet Federasyonu Başkanı Wojciech Walkiewicz, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ile Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Çelik takdim etti. Saat 15:00'de başlayacak olan Genç Erkekler Zamana Karşı Yarışı ile şampiyona devam edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası Ankara'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement