Ayakkabı Fuarı'ndan 30. Merhaba - Son Dakika
Güncel

Ayakkabı Fuarı'ndan 30. Merhaba

Ayakkabı Fuarı\'ndan 30. Merhaba

Ayakkabı/Kış 2011 Fuarı'nın Açılışında Konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Sektörde Özlenen Sıçramanın Tasarım Ve Fuar Merkezli Bir Modelle Olacağını Söyleyip Desteğini Açıkladı

16.06.2011 23:14

Ayakkabı/kış 2011 fuarı'nın açılışında konuşan başkan aziz kocaoğlu, sektörde özlenen sıçramanın tasarım ve fuar merkezli bir modelle olacağını söyleyip desteğini açıkladı: "Bunun için sadece elimizi değil, gövdemizi de taşın altına koymaya hazırız." Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Günay da katıldı.

İZFAŞ tarafından düzenlenen Ayakkabı/Kış 2011 - 30. Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda törenle açıldı. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ile sektör temsilcileri katıldı.

Törende konuşan İzmir Ayakkabıcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Güzel, Türkiye'de yaklaşık 10 milyon kişinin ayakkabı ve yan sanayi sektöründen ekmek yediğini söyledi. Sektör kapasitesinin Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü sırada olduğunu kaydeden Güzel, "Hayalimiz, İzmir'in ayakkabıda bir numara olmasıdır. Pastadan binde üç pay alan İzmir, halen ülke üretiminde ikinci konumda. Kayıt dışı ile mücadele edilirse, sektör daha güçlenir" dedi.

Başkan Kocaoğlu: "Desteğe hazırız"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte istihdam yaratan sektörlerin başında ayakkabı sektörünün geldiğini hatırlatarak, tasarıma ağırlık veren ve Ayakkabı Fuarı merkezli bir büyüme modeli ile sektörde ciddi sıçramalar gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, "Ayakkabı üretiminde Türkiye toplamının yüzde 38-40'ı İzmir'de gerçekleşmesine rağmen, hak ettiğimiz konumda değiliz. Biz Ayakkabı Fuarı'nın gelişmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ olarak her türlü desteği veriyoruz. Başka destekler için de canı gönülden hazırız. Sadece elimizi değil, gövdemizi de taşın altına koymaya hazırız" dedi.

İzmir'in EXPO 2020 adaylığı konusunda da bilgi veren Başkan Kocaoğlu, "Sayın Valimiz ile BİE'nin Genel Kurul Toplantısı'na katılmak üzere Paris'e gittik. İzmir'in 2020 EXPO'sunu almak için kararlılığını, hükümetin onay verdiğini; İzmir halkının ve sivil toplum örgütlerinin de bu kararı desteklediğini orada anlattık. EXPO'nun, İzmir'in turizm ve hizmet sektörünün gelişmesinde en önemli sıçrama projelerinden biri olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise, ayakkabı sektöründe dünya pazarına açılmak için iyi üretim ve rekabet yapılması gerektiğini söyledi. İzmir'in fuarlar ve kongreler kenti olması yolunda 2020 EXPO'sunun önemine değinen Vali Kıraç, "İzmir'in adaylık mektubunu daha önce vermiştik. Geçtiğimiz üç günlük temaslar boyunca genel kurulda da İzmir'i anlatan, kararlılığımızı gösteren sunumlar yaptık. 2013 yılında yapılacak değerlendirmeden sonra inşallah 2020 EXPO'suna İzmir'de evsahipliği yapmanın kararlılığı içindeyiz"

Günay: "Üzerimize düşeni yapacağız"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ayakkabı sektörünün büyüklüğüne rağmen, gelir azlığının kendisini düşündürdüğünü ve şaşırttığını söyledi. Sözkonusu sektörde 1 milyar dolarlık bir gelir elde edilmemiş olmasının kabul edilebilir bir sonuç olmadığını söyleyen Günay, "İzmir'in potansiyeli var. Eksikliklerimizi İzmir'in yerel ve genel yöneticileri olarak elbirliğiyle hep birlikte çözmeye çalışacağız. Türkiye'nin bu müstesna coğrafya, tarih, kültür ve insan potansiyeline sahip kentini Türkiye'de ve dünyada hak ettiği yere getirmeliyiz. EXPO 2020 bunun için büyük bir fırsat. Bu sadece İzmir'in değil, bölgenin ve tüm ülkenin projesidir" dedi.

Katılım arttı

Törenin sonunda Rönesans Ajans tarafından düzenlenen ve Şebnem Scheffer, Ece Gürsel, Alona Kiral ve Tuğba karaca gibi ünlü modellerin podyuma çıktığı defile ilgiyle izlendi. Katılımcılar, defilenin ardından fuarı hep birlikte gezdi.

Sadece profosyonel ziyarete açık olan Ayakkabı Kış 2011'de bay-bayan-çocuk ve spor ayakkabı, bot, çizme modellerinin yanı sıra çanta, bavul, cüzdan ve kemer tasarımları, sektörel dernek ve kuruluşlar ile sektörel yayınlara yer verilecek. Ayakkabı Kış Fuarı'na, İtalya ve Tayvan'dan gelen firmaların yanısıra Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Gaziantep, İstanbul, Konya, Kütahya, Manisa, Sakarya ve Trabzon'dan da 148 firma katılıyor. İZFAŞ, Ayakkabı Kış 2011 Fuarı hazırlık çalışmaları kapsamında Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belarus, Hollanda, Irak, İran, İsrail, Moldova, Romanya, Rusya, Sırbistan, Türki Cumhuriyetler, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan'dan alım heyetleri çalışmalarına devam ediyor. 111 firmanın katıldığı Ayakkabı Kış 2010'u 61 il ve 23 ülkeden 181'i yabancı, 9007 kişi ziyaret etmişti.

Fuar, 16-19 Haziran 2011 tarihleri arasında açık kalacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ayakkabı Fuarı'ndan 30. Merhaba - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement