Aydın Mitingi Meclis Gündeminde - Son Dakika
Güncel

Aydın Mitingi Meclis Gündeminde

Aydın Mitingi Meclis Gündeminde

CHP Milli Eğitim Bakanlığı Bürokratlarının Görevli Aydın Mitingini Meclis Gündemine Taşıdı.

07.08.2010 09:26  Güncelleme: 15:43

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının görevli olarak getirildiği Başbakan Erdoğan'ın Aydın mitingini Meclis gündemine taşıdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren CHP'li Ayhan, Aydın ili Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken tarafından gönderilen resmi yazı ile müdürlük tarafından temin edilecek araçlarla tüm okul ve kurum müdürleri ve müdür yardımcılarının, Başbakan'ın mitingine için katılmalarının istendiğini hatırlattı. Dileklerinin devlet memurlarına siyaset yasağının kaldırılması ve "Anayasanın eşitlik ilkesi' uyarınca siyasi partilere üye olmasının olduğunu ancak, yürürlükteki 657 sayılı Devlet Memurları Yasası gereğince kamu görevlilerinin siyaset yapma, siyasi etkinlik ve eylemlere katılmaları yasaklandığının altını çizen Ayhan, Başbakan'a şu soruları yöneltti:

"Hükümetiniz döneminde, hükümetinizce göreve getirilen bürokratlar, kendisine bağlı kamu çalışanlarını resmi bir yazı ile siyasi bir partinin mitingine katılmalarını isteme hakkını ve cesaretini nereden almaktadırlar?

Partinizin mitingine kamu çalışanlarının resmi yazı ile çağrılması AKP döneminizde kadrolaşmanın geldiği noktayı mı göstermektedir?

Partinizce göreve getirilen kimi Vali ve kurum müdürlerinin birer AKP yöneticisi gibi çalışması, sizce demokrasiye, hukuka, ahlaka ve etik değerlere uygun mudur?

Partinizin mitinglerine katılan kamu görevlileri hakkında bugüne kadar ne tür bir işlem yürütülmüştür?" (ANKA)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Aydın Mitingi Meclis Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement